31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Gayhane'deki Müslüman Türkler!

New York Times gazetesinden, 'Gay Müslümanlar, kendilerine ait dans yerini doldurdu' haberi.

New York Times gazetesi, Türk ve Arap eşcinselleri için Berlin’deki SO36 kulübünde “Gayhane” adı ile her ay düzenlenen özel geceyi haber yaptı. 

Almanya’nın başkenti Berlin’deki SO36 Kulübünde Türk ve Arap eşcinselleri için “Gayhane” adı ile her ay düzenlenen özel gece, New York Times gazetesine haber oldu.

NYT, “Gay Müslümanlar, kendilerine ait dans yerini doldurdu” başlıklı geniş haberinde, Berlin’deki SO36 kulübünde Türk ve Arap eşcinselleri için her ay düzenlenen özel geceye dikkat çekerken, "Gayhane" kelimesinin, "gay" ve Türkçede ev anlamına gelen "hane"den geldiğine işaret etti.

“Gayhane” gecesinde altı erkeğin halay çektiği, bunun Türkiye’de geleneksel ve popüler bir dans olduğu belirtilirken, “Ancak Cumartesi günü Kreuzberg semtinde SO36 kulübünü dolduran insanların coğu gay, lezbiyen yada biseksüeldi ve Türk yada Arap kökenliydi” ifadesi kullanıldı.

SO36’nın dolup taştığı, girmek için bekleyenlerin kuyruk oluşturduğu belirtildiği haberde, Türk, Arap, Yunanlı, Balkan ve Hintli müziğin çalındığı, dekorasyon olarak da parlak renklerdeki fiil ve develer ile uçan halının da kullanıldığı anlatıldı.

New York Times, “Sık sık isyancılar yada onur cinayetleri ve terör eylemlerini işleyen kişiler olarak tanıtılan Avrupalı Müslümanlar, farklı hayatlar yaşıyor, çoğu gecinmeye ve eğlenmeye çalışıyor. Ancak bu, insan hem Müslüman,
hem de gay ise, çok daha zor oluyor” diye yazdı.

Gecenin organizatörü, Ankara doğumlu 43 yaşındaki transeksüel Fatma Suad’ın Berlin’in bir kısmında yabancı, diğer kısmında da gay olduğu için tepki gördüğü sözlerini yansıtan gazete, Müslüman gay ve lezbyenlerinin aile
ortamında karşıladıkları sorunlar ve yaşadıkları korkulara da dikkat çekti.

Gazeteye konuşan 22 yaşındaki Kadir Balcık da, gay olduğu için annesi tarafından reddedildiğini anlatırken, “Bizim için Müslümanlar, çok zor. Gay olursanız hemen ailenizden kopartılıyorsunuz” diye yakındı.

ANKA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 11:57:30
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 21:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA SERT IP: 81.213.250.xxx Tarih : 1.01.2008 12:49:46

böyle haberleri gündeme taşımayın....zira BATIL ŞEYKERİ TASFİR SAFİİ ZİHİNLERİ İDLALDİR...