20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Gazetecilerden Başbakan'a mektup

Sosyal Güvenlik tasarısı kapsamında gazetecilerin yıpranma payı hakkının ortadan kaldırılmak istenmesine tepki.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) üyesi gazeteciler Güvenpark’ta toplanarak yasa tasarısını protesto ettiler. Gazeteciler adına bir açıklama yapan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, bir yandan TCK’nın 301. ve 228. maddeleri nedeniyle gazetecilerin mahkeme kapılarında sıraya girdiğini bir yandan da muhalif gazetelerle televizyonlara ağır baskıların yapıldığını söyledi.

AKP MUHALEFETSİZ KÖYDE DEĞNEKSİZ DOLAŞIYOR

AKP iktidarının bir yandan kamu kuruluşlarını satıp özelleştirirken bir yandan da kimi özel gazete ve televizyonların TMSF aracılıgıyla devletleştirilerek iktidarlaştırıldığını kaydeden Abakay konuşmasına şöyle devam etti:

“Son olarak Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısıyla gazetecilerin kazanılmış hakkı olan, ‘yıpranma payını’ ortadan kaldırıyor. AKP iktidarı muhalefetsiz köyde değneksiz dolaştığını düşünüyor. İktidarı bu tutumundan vazgeçmeye, gazetecilerin hak ettiği, kazanılmış ‘yıpranma payına’ dokunmamaya davet ediyoruz"

Gazeteciler daha sonra Başbakan Erdoğan’a “Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı gazetecilerin hakkı olan, hak edilmiş ‘yıpranma payını’ ortadan kaldırıyor. Kazanılmış bu hakkımıza dokunmayınız” yazılı bir mektup yolladılar.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?