24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gazi mahallesi’nde cenaze sonrası gerginlik

Gazi Mahallesi’nde, 1 kişinin bıçakla öldürülmesi, 2 kişinin silahla yaralanması olayına karıştıkları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Polis üç kişiyi daha arıyor.
Bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Esat A.’nın (22), bıçaklanarak öldürülmesi ve bıçaklı kavganın ardından Cemal B. ile Mustafa D.’nin de silahla hafif yaralanmasına ilişkin İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.
Bu çalışmalar sonucu zanlılar Kabil G. (35) ile arkadaşı Ali Ş. (23) polislerce yakalandı. Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen bu kişilerden Kabil G.’nin ruhsatsız silah bulundurmak, adam kaçırmak ve otomobil gasp etmek gibi suçlardan sabıkalı olduğu açıklandı.
Polislerce olay sonrası zanlılar Kabil G. ve Ali Ş. ile ölen Esat A.’nın yakınlarının alınan ifadeleri sonucu, ölen Esat A. ile kardeşi Ersun A.’nın iki gün önce aynı mahallede bazı kişilerle kavga ettikleri belirlendi.

Taraflar arasındaki kavga

Bu kavgada Ersun A.’nın bıçakla hafif yaralandığı ve polis merkezine giderek müracatta bulunduğu belirtildi.
Ayrıca bıçaklanarak hayatını kaybeden Esat A. ile kavga ettiği kişilerin, üç yıl önce de bir düğün salonundaki kavga nedeniyle aralarında husumet olduğu öğrenildi. Polis, Esat A.’nın ölümüyle sonuçlanan kavgaya karışan üç kişinin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Gazi Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde toplanan 70 kişilik grup, Kabil G.’nin babasına ait kahvehaneyi basıp ateşe vermiş ve bir otomobili de ters çevirmişti.
Kahvehanedeki yangın, itfaiyenin müdahalesiyle çevre binalara sıçramadan söndürülmüştü. Öfkeli kalabalık panzerli polis ekipleriyle dağıtılmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:56:03
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?