17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gazi Mahallesi'nde NATO gerginliği

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde bir grup barikat kurarak, İsmetpaşa Caddesi'ni trafiğe kapattı. Polis, gruba müdahale ederek barikatları yıkarken, bölgede gerginliğin sürdüğü bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi'nde saat 21.00 sıralarında toplanan 50- 60 kişilik bir grup, İsmetpaşa Caddesi üzerinde barikat kurarak, yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba müdahale ederek dağıtmak istedi. Grup, polis ekiplerine taş ve sopalarla karşılık verdi. Çıkan arbede sırasında, çevredeki bina ve araçların camları kırıldı. Bu arada panzerler de eyleme müdahale ederek barikatları yıktı. Polis ekiplerinin yetersiz kalması üzerine bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve panzer sevkedildi. Gerginliğin ara sokaklarda devam ettiği, polisin göstericilere kapsamlı bir şekilde müdahale etmek için takviye ekiplerin gelmesini beklediği bildirildi.
Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen olaylar, emniyet güçlerinin müdahalesiyle son buldu.
Edinilen bilgiye göre, olaylar, İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan 50-60 kişilik bir grubun, yürümek istemesi üzerine başladı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, grubun bu isteğini kabul etmeyip dağılmalarını istedi. Bunun üzerine mahalle pazarındaki tezgahlar ve bidonları caddeye yığan eylemciler, barikat kurarak polisin müdahalesini engellemeye çalıştı.
Göstericileri ikna edemeyeceğini anlayan polisler, barikatlara panzerlerle müdahale etti. Bunun üzerine grup, ellerine geçirdiği taş ve sopaları polise fırlatmaya başladı. Göstericiler karşısında yetersiz kalan polis yetkilileri, takviye güç istedi.
Gazi Mahallesi’ne sevkedilen çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve panzerlerle birlikte ara sokaklara giren ekipler, gösterici avına çıktı. Yapılan aramalarda, durumu şüpheli görülen bazı kişiler, Gazi Polis Merkezi’ne götürüldü.
Göstericiler tarafından, İsmetpaşa Caddesi’ne pazar tezgahı, çöp konteynırları ve bidonlarla kurulan barikatlar, vatandaşların yardımıyla kaldırıldıktan sonra yol trafiğe açıldı.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 01:01:57
Güncelleme :15 Haziran 2004 Salı 01:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?