18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gaziantep'te dram

Gaziantep’in Sarıkaya Köyü’nde, Polat Ailesi’nin dramı, 5 kişinin yaşamına malolan cinayet ve intiharla sonuçlandı.

Annesi iki yıl önce ölen ve babasının evlenmesine izin vermediği 17 yaşındaki Gülbahar Polat, sevgilisi olan amcasının oğlu 19 yaşındaki Mustafa Polat’la birlikte önce 3 kardeşini kayalıklardan attı, ardından iki sevgili el ele tutuşarak aynı kayalıklardan atlayarak ölüme gitti.

Sarıkaya Köyü’nde oturan 4 çocuklu Rahime ve Cuma Polat çiftinin 2 yıl öncesine kadar mutlu bir yaşamı vardı. Rahime Polat, yakalandığı kanserden kurtulamadı ve yaşamını yitirdi. Cuma Polat, 4 çocuğunu alarak Gaziantep’e yerleşti. Kent yaşamına alışamayan Cuma Polat, iddiaya göre çocuklarına sahip çıkamadı. En büyük çocuğu 17 yaşındaki Gülbahar, yine Gaziantep’te oturan ve madde bağımlısı olan amcasının oğlu 19 yaşındaki Mustafa Polat’la gönül ilişkisine girdi.

Çeşitli suçlardan birkaç kez tutuklanan Mustafa Polat, Gülbahar’ı istetti. Cuma Polat, kızı Gülbahar’ı, yeğeni Mustafa’ya vermedi. Buna rağmen birlikte olmayı sürdüren Gülbahar ve Mustafa Polat, birlikte ölüme gitmeyi kararlaştırdı ve müthiş bir plan yaptı. Gülbahar Polat, ortadan kalmasından korktuğu kardeşleri 9 yaşındaki Hatice, 7 yaşındaki Recep ve 6 yaşındaik Fatih’i de ölüm planına dahil etti.

EYLEM YERİ KÖYÜ SEÇTİLER

Gülbahar Polat ve 3 kardeşiyle sevgilisi Mustafa Polat dün sabah Gaziantep’ten bir minibüse binerek köyleri Sarıkaya’ya geldi. Köyde yakınlarıyla görüşen Gülbahar ve Mustafa Polat, 3 küçük çocuğu da alarak mezarlığa gitti. Gülbahar, kardeşleriyle annesi Rahime Polat’ın mezarını ziyaret ettikten sonra mezar taşına yazma bağladı. Gülbahar ve sevgilisi Mustafa, mezarlık dönüşü köydeki çocuklara bisküvi dağıttı.

Yakınlarına, Sarıkaya Köyü’ne adını veren kayalıklarda piknik yapacaklarını söyleyen Gülbahar, sevgilisi ve 3 kardeşini alarak buraya çıktı ve bir daha dönmedi. Köylüler ise onların döndüğünü düşündü. Geceyi kayalıklarda ateş yakarak 3 çocukla birlikte geçiren Gülbahar ve Mustafa Polat, sabah olunca ölüm planını uygulamaya koydu. Saat 06.00 sıralarında 3 küçük çocuğu peşpeşe kayalıklardan aşağıya attı. Çığlıkları duyan köylüler dışarı çıktıklarında, Gülbahar ve Mustafa Polat’ın el ele tutuşarak kayalıklardan atladığını gördü. Hemen kayalıklara giden köylüler, 3’ü çocuk 5 cesetle karşılaştı.

BIRAKTIKLARI NOT BULUNDU

Kayalıklarda yapılan aramada, Mustafa Polat’ın üzerindeki not defteri bulundu. Defterde, kısa süre önce yazılan, “Bugün ölüm için güzel bir gün. Bize sahip çıkmayanlar utansın. Şafak sökerken bizim ölum saatimiz yaklaşıyor. Kalanlara ibret olsun. Bize elvada’ ifadeleri dikkati çekti.

Korkunç olayda ölen 5 kişinin cesedi Gaziantep’e götürülerek otopsi yapıldı. Daha sonra cenazeler Gaziantep’teki Yeşilkent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 00:34:40
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 00:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullahyıldız IP: 78.169.59.xxx Tarih : 1.12.2008 12:21:29

acaba bunu niye yaptılar hem niye o küçüçük çoçukları niye attılar