18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gaziosmanpaşa’da patlama: 7 yaralı

Gaziosmanpaşa’da askeri alanda hurda toplayan çocukların taşıdığı çuvalda bulunan patlayıcı infilak etti. İkisi ağır 7 kişi yaralandı.

Askeri alanlardan hurda toplayan çocukların taşıdığı çuvalda bulunan patlayıcı madde, Sultançiftliği İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi 62. Sokak’ta bulunan halı sahanın dış köşesine geldikleri saat 09.30 sıralarında infilak etti.

Patlama sonucu yaralanan 7 kişi, çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2’si, daha sonra İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi.

Patlamanın ardından olay yeri yakınındaki Özel Bahat Hospital’e, Bayram Aras, Ramazan Alhan, Hasan Özer, Fırat Tutaş, Nesim Kurt, Emrah Gültekin ve Mücahit Sümer yaralı olarak ulaştırıldı.

Fevzi Kutlu Kalkancı İlköğretim Okulu öğrencisi olan çocuklardan Aras ve Tutaş, ameliyata alındı.

3 öğrenci müşahade altında tutulurken, başından ve bacağından ağır şekilde yaralandığı için durumu ağır olan Emrah Gültekin ile vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunan Mücahit Sümer ise İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi.

Bu çocukların da ameliyata alınacakları bildirildi.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

14 PARÇA ASKERİ MALZEME İNCELENİYOR

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çocukların Gaziosmanpaşa’da toprağa gömülü halde buldukları ve patlamaya neden olan çuval içindeki 14 parça askeri malzemenin incelendiğini bildirdi.


Cerrah, patlamanın gerçekleştiği Sultançiftliği İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi 62. Sokak’ta incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarının olaya ilişkin sorularını cevaplandıran Cerrah, Fevzi Kutlu Kalkancı İlköğretim Okulu’ndan 6 öğrencinin, okula 300 metre mesafede boş bir arazide toprağa gömülü halde bir çuval bulduklarını ve çuvalın içinde de 14 parça askeri malzeme olduğunu söyledi.

Çocukların bu çuvalı, içinde sarı bir pirinç parçası gördükleri için satmak amacıyla hurdacıya götürdüklerini, ancak hurdacının bunları almadığını anlatan Cerrah, çuvalın daha sonra patlamanın olduğu yere getirildiğini kaydetti.

Çocuklardan birinin sarı pirinç parçayı metalden ayırmak için yere vurması sonucu patlamanın meydana geldiğini ifade eden Cerrah, olayın, çocukların merakından dolayı oluştuğunu bildirdi.

Çuvaldaki askeri malzemelerin ne olduğu konusunun henüz kesinleşmediğini, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Celalettin Cerrah, malzemelerin seri numaralarının da incelendiğini söyledi.

Patlama sonucu 6 çocuğun yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırıldığını belirten Cerrah, bu çocuklardan Emrah Gültekin ve Mücahit Sümer’in sağlık durumlarının ciddi olduğunu, bunlardan birinin el ve ayağından yaralandığını sözlerine ekledi.


AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?