26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gazze'de abluka hafifliyor

Ablukayla ilgili dün toplanan ve bugün görüşmelere devam etme kararı alan İsrail kabinesi, Gazze'ye uygulanan ablukayı hafifletme kararı aldı.

İsrail kabinesi, bugünkü toplantısında, abluka altında tuttuğu Gazze'ye karadan mal girişine uyguladığı kısıtlamaları gevşetme kararı aldı. Kabineden yapılan açıklamada, sivillere yönelik daha fazla mal girişine izin verilmesinin kabul edildiği, sivil projeler için uluslararası denetim altında inşaat malzemesinin de girişine izin verildiği belirtildi. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye denizden uyguladığı ablukaya değinilmedi.

İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze'ye yardım götüren gemilere 31 Mayıs'ta düzenlediği kanlı saldırıdan sonra uluslararası toplum tarafından Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması için baskı görüyordu.

İsrail, 9 Türk'ün öldüğü saldırıdan sonra artan baskılar üzerine iki uluslararası gözlemcinin de bulunduğu kendi araştırma komisyonunu kurduğunu açıklamıştı.

 

AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 12:00:23
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 12:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozlem celik IP: 95.9.6.xxx Tarih : 17.06.2010 12:29:36

şu  güzel  çocuklara bakın ordaki isaril askeri nasıl  oluyorda  silah  çekiyor   savunmasız  çocuklara yazık  günah  yüce allahım gazzedeki  müslüman kardeşlerimize  yardım etsin   allahım  rahmetini  üzerimizden eksik etme