26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

GDO yönetmeliğinde değişiklik!

GDO yönetmeliğindeki ''İnsan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünlerinin ithalatı ve piyasaya sunulması yasaktır'' hükmü, düzenlemeden çıkarıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ''Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmelik''te değişiklik yaptı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren değişiklik ile GDO Yönetmeliğinin genel hükümleri arasında yeralan ''İnsan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünlerinin ithalatı ve piyasaya sunulması yasaktır'' hükmü, düzenlemeden çıkarıldı.

Yönetmeliğin izin koşulları ile Teknik Risk Değerlendirme Komitesinin görev yetkilerini düzenleyen maddelerinde yapılan değişiklik çerçevesinde de, Komite, ticarete konu olan ve risk değerlendirmesi sonucu AB'de tüketime uygun olduğu onaylanmış genler hakkında değerlendirme yapacak. Değerlendirme sonucu bu onaylı genler arasından uygun görülenlerin listesini Tarım ve Köyişleri Bakanlığına gönderecek.

Komite, GDO'lu ürünlerle ilgili etiketleme koşullarını da belirleyecek.

 

AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 12:52:28
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 13:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SABRİ IP: 85.104.35.xxx Tarih : 28.04.2010 23:01:19

HALİMİZ PERİŞAN BU GİDİŞLE ZATEN SEBZE MEYVE  ÜRÜN ALIRKEN  KORKARAK ALIYORDUK  ŞİMDİDEN SONRA TEMELLİ KARAMSAR KALIRIZ   KÖYE GİDİP DOĞAL BESLENSEK EV KALMADI VİRANE OLDU    ŞEHİRDE BU YİYECEKLERİNEN HALİMİZ PERİŞAN KISIRLAŞMASAYDIK.