22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gece bekçisiydi bakan oldu

Haberi Hürriyet gazetesinin haberinden aktarıyoruz:

Gece bekçisi olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda işe girip, 24 yıl burada çalışan Mehmet Mehdi Eker, dün bakan olarak görevi Sami Güçlü’den devraldı. Güçlü koltuğu Eker’e, kırmızı güller vererek bıraktı.

DİYARBAKIR Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, gece bekçisi olarak başladığı ve 24 yıl çalıştığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na, dün Bakan olarak girdi. Sami Güçlü, dün bakanlık görevini Eker’e devretti.

Eker, Tarım Bakanlığı teşkilatına girdiğinde henüz eğitimini tamamlamamıştı. Gece bekçiliği yapan Eker, o dönemde hem çalışıp, hem okudu. Lisans eğitimi sonucu veteriner hekim olan, yüksek lisans ve doktora derecesi alan Eker, bakanlığın çeşitli kademelerinde çalıştı. Eker, Tarım Bakanlığı dışında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ile belediyenin veteriner müdürlüğü görevlerini de yürüttü.

Dün Sami Güçlü’nün vedası renkli görüntülere sahne oldu. Yeni bakan gelmeden önce üst düzey bürokratları ile basına kapalı bir toplantı yapan Güçlü, sık sık kadrosuna zor anlar yaşatan sert tavrına işaret ederek, ‘Hepinizin kalbini kırdım, ama bunlar sadece işle ilgiliydi. Ne yapalım, ben böyle bir adamım. Şimdi ceketimi alıp ıslık çalarak gideceğim bu bakanlıktan’ dedi. Güçlü, toplantı bitiminde bürokratlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Güçlü, Eker’e, ‘Koltuğa oturtup, gördükten sonra gideyim’ esprisini yaparak devri gerçekleştirdi.

Erdoğan, 26 ay önceki istifaları işleme koydu

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kabine değişikliğini açıklarken, ‘Arkadaşlar sağolsunlar, istifalarını vererek önümüzü açtılar’ dedi. Ancak, Erdoğan yaklaşık 26 ay önce aldığı tarihsiz istifa dilekçelerini yürürlüğe koydu. Güldal Akşit, ‘İstifa etmedim, Başbakan’ın takdiridir’ dedi. Sami Güçlü, bakanlıktan alındığını CNN Türk’ün canlı yayınında Erdoğan’dan öğrendi. Zeki Ergezen de durumu, belfıtığı için röntgen çektirmeye gittiği Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde yine Başbakan’ın telefonundan öğrendi. Erdoğan, Mart 2003’te Başbakanlığı Abdullah Gül’den devralırken ‘elini rahatlatmak’ amacıyla bakanlarından da aldığı tarihsiz istifa dilekçelerini işleme koydu.

Başbakan’ın takdiri

ESKİ Devlet bakanı Güldal Akşit, dün makamını yeni bakan Nimet Çubukçu’ya devretti. Çubukçu atamayı, önceki gün İstanbul’da Akşit’in de katıldığı Kadın Şûrası’nda Başbakan Erdoğan’dan gelen telefonla öğrendiğini söyledi. Akşit ise ‘sağlık nedeniyle istifa etmediğini, değişikliğin Başbakan’ın takdiri’ olduğunu tekrarladı. Akşit, ‘Bunları bırakın. Yeni bakanın gözünü korkutacaksınız’ dedi.

Gazetecileri atlattılar

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanlığı’nda dün 11.00’de olacağı duyurulan devir teslim törenine gelen gazetecilere törenin saat 10.00’da yapıldığı söylendi. Eski Bakan Zeki Ergezen’in bakanlığa saat 09.30’da geldiği ve Faruk Nafiz Özak’ı çağırarak makamını teslim ettiği öğrenildi. Yeni bakan Özak, bakanlar arasında bir kırgınlık olmadığını belirterek, ‘Kırgınlık yok. Sadece iletişimsizlik var’ dedi. Özak, futbolcusu olduğu, başkanlığını da yaptığı Trabzonspor konusundaki sorulara da, ‘Trabzonspor şampiyonluğu hak eden bir futbol oynadı. Trabzonspor Türkiye’nin gururu gerçekten’ cevabını verdi.

Yelda Ataç / Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 11:11:28
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 12:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?