20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Gece yarısında 'kontör' kavgası!

Tanımadığım bir kadınla dünyanın en saçma tartışmasını yaşadım dün gece.

Hayli geç saatte cep telefonum çaldı. Ekranda bilmediğim bir numara. Telefonu çalan her insan gibi ben de açtım. Açtım ama anında hat kesildi. Yeğenler meğenlerdir, kontörü bitmiş çulsuz bir elemandır, durum acildir belki diyerek bu sefer ben aradım.

Bir kadın çıktı. En küçük bir girişe ihtiyaç duymadan çok sinirli bir şekilde “Yanlışlıkla aradım hanfendi ama bir kontörümü yediniz bu arada. Bu nasıl bir şey anlamadım gitti” dedi iyi mi?

Haydaaaa!

“Yahu telefon çaldı, açtım. Ne yapsaydım?” dedim, hiç alttan almayarak:

“Niye o kadar hızlı açıyorsunuz ki” diye devam etti.

Batının en hızlı telefon açanıyımdır ben bilmiyor musunuz diyecektim ama şaşkınlıktan diyemiyorum zira karşımda bir mitralyöz var!

Biri işletiyor herhalde diye düşünürken o takır takır devam etti. Gece yarısı olabilirmiş böyle şeyler, insan tanımadığı bir numaraya bu kadar hızlı cevap vermemeliymiş, o her kontörün hesabını yapıyormuş, neymiş yani acelem, telefon başında artık ne bekliyorsammış, bilemezmiş yani...

Öeeh!

Durduk yerde, telefonu hızlı açtım diye yediğim ayara bak!

Telefon başında ne bekliyormuşum!? Neymiş acelem?

İmalar kraliçesi vazife başında... Bir kontör için yapılan ithamlara bak!

Ne bekleyeceğim ulen, senin gibi bir deliyi bekliyordum, gelsin de kontörünü yiyeyim diye! Sonra da gidip fare avlayacağım kanını emmek için!

Nı ha ha ha.

Höyt terbiyenizi takının demeye fırsat kalmadan çat kapadı. Artık bu sefer nasıl bir kontör hesabı yaptı bilmiyorum zira giden benim kontörlerimdi. Çok sinirlendim ama kontör kontördür ağbi, niye bir deli için harcayayım.
***


Bir tane de mesaj gelip duruyor: “Abdullah Abi ben Mardinli gümrükçü Mehmet. Elimde 350 liraya çok güzel bir Vaio lebtop ile 250 liraya Nikon makine var. İstiyorsan hemen söyle ayırtayım. Kontörüm bitiyor, tekrar mesaj atamayacağım. İstiyorsan sen ara. Çok acil”

Üç kere geldi bu mesaj bana. Nasıl bir tuzak bilmiyorum. Fakat farkındaysanız acayip çekici, acayip tahrik edici bir mesaj. 350 liraya Vaio, 250’ye Nikon... Neredeyse bedava. Süper bir kaçakçılık veya tezgah ile karşı karşıyayız.

Ama gene ne yapılıyor? Kontör hesabı. Abi sen ara.

Yuh! Kandırabilirsen beni, havadan 600 lira kazanacaksın ama bir kontörün hesabını yapıyorsun.

Kaç kuruş yahu bu kontörler? Bu nasıl bir şeydir böyle? Gece yarısı edepsizi de olsan (bilmiyoruz hanımefendinin işini) kaçakçı da olsan kimsenin kimseye tek bir kontör kaptırmaya niyeti yok.

Kriz yüzünden değil bütün bunlar değil mi?

Mutlu Tönbekici - Vatan
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?