20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

GE'den 5 milyar dolar yatırım

General Elektrik Türkiye Genel Müdürü Özkan 10 yıl içinde dünya piyasalarında enerjiye yapılacak yatırımın 10-15 trilyon doları bulacağını, kendilerinin de 128 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi


Gelişmekte olan ülkelerin elektriğe ve suya olan taleplerinin ciddi oranda arttığını belirten General Elektrik Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan 10 yıl içerisinde dünya piyasalarında enerjiye yapılacak yatırımın 10-15 trilyon doları bulacağını General Elektrik'in de bu süre içerisinde 128 milyar dolarlık yatırım yapacağını kaydetti. Özkan her türlü elektrik altyapı ihtiyacına cevap verecek durumda olduklarıını belirterek, Türkiye'de de bu alanda beş yıl içerisinde 4-5 milyar dolarlık elektrik enerji altyapı çalışmaları yapacaklarını anlattı.

ANA GÜNDEM ENERJİ OLACAK

General Elektrik'in 2008 yılında yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerini ve hedeflerini paylaşmak için düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Kürşat Özkan, önümüzdeki 10 yılın ana küresel pazarda ekonominin ana gündem maddesinin enerji olacağına vurgu yaparak "Enerjj alanınında Pakistan, Hindistan ve Afrika gibi bölgelerde gaz, buhar, hidro ve güneş enerjisi yatırımaları için altyapı çalışmalarınıı başlatmış bulunuyoruz. Bunun için 5 yılda 128 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAKLIK

Kürşat Özkan, çevre teknolojileri konusunda da İstanbul Belediyesi ile su arıtma tesisi yatırlarımları için görüşme içerisinde olduklarını ifade etti. Özkan, global piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle 2008 yılının kendileri için temkinli geçirilmesini gereken bir yıl olacağını söyledi.


Kanser tedavisi cihazlarına yatırım

Enerji dışında Türkiye'de sağlık hizmetleri, çevre teknolojileri, bilişim ve iletişim teknolojileri alanlarında da yatırımları olacağını anlatan Özkan, sağlık konusunda kanser ve alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan teknolojik aletlerin günden güne geliştiğini bu alanda ciddi oranda öne çıkacaklarını anlattı.


GE'den yüzde 14'lük büyüme rekoru

GE 2007'de tüm dünyada yüzde 14'lük rekor büyüme kaydetti. GE, teknoloji ve üünlerine olan global talep 2007'de yüzde 18 artarak 98 milyar dolara ulaştı. Yılın tamamında hisse başına kazanç yüzde 18'lik artışla 2.20 dolar, kazanç yüzde 16'lık artışla 22.5 milyar dolar olarak gerçekleşti

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 07:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?