23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

´Gelibolu ruhunu zedelemeyiz´

Reflex adlı firma, dört Türkü kullandığı ırkçı reklam için dünkü The Age ve Herald Sun gazelerinde yayınlanan ilanlarında, Türkler ve göçmenlerden kesin bir dille özür diledi.

Reklamın Avustralya’daki dört yayından geri çekildiğini açıkladı.

TAMAMEN TESADÜF

Özür ilanında, reklamın herhangi bir ülke ya da etnik grubun hedef almadığı, modellerin hepsinin Türk olmasının ise tamamen tesadüf ve kasıtsız olduğu belirtildi. İlanda şu ifade yer aldı:

‘Özellikle de, büyük saygı duyduğumuz ve Avustralyalılarla Gelibolu savaşları nedeniyle uzun bir tarihi bağı olan Türkleri istemeden de olsa rencide etmeyi asla istemezdik. Tekrar belirtmek isteriz ki, Türklere veya başka gruplara saldırı anlamı taşıyabilecek herhangi bir kusurda bulunduysak tüm samimiyetimizle özür diliyoruz.’

HÜRRİYET YAZDI

Firma Melbourne’den dört Türk’ün fotoğrafının kullanıldığı reklamda, ‘We get enough rubbish from overseas without importing recycled paper - dönüştürülmüş kağıt ithal etmeden yurtdışından yeterince çöp aldık’ sloganını kullanmıştı.
Avustralya Türk toplumunun büyük tepkisini çeken reklamın Hürriyet gazetesine manşet olması üzerine Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunn da önceki gün firmayı eleştirerek reklamın geri çekileceğini açıklamıştı.
Hürriyet - Ayteh Serin
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 12:16:29
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 12:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Gemerekli IP: 85.101.227.xxx Tarih : 19.09.2005 22:34:06
"Ayıdan post, gavurdan dost olmaz" demişti atalarımız...........