18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Genç kızın anlamlı vasiyeti

Aksaray'da 16 yaşındaki lise öğrencisi, okulda çikolata yerken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 6 gün yoğun bakımda kalan epilepsi hastası kızın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, vasiyeti yerine getirilerek organları bağışlandı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kader Altan (16), arkadaşları ile birlikte çıktığı teneffüste çikolata yerken rahatsızlandı. Arkadaşlarının yanından lavaboya doğru koşan Kader Altan, bir anda yere düştü.

Epilepsi hastası genç kız, arkadaşlarının haber vermesi üzerine 112 ekipleri tarafından Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Damarlarında tıkanıklık oluştuğu belirlenen 16 yaşındaki Kader, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. Burada 6 gün yaşam mücadelesi veren genç kızın beyin ölümü gerçekleşti.

Ailenin organları bağışlama kararı alması üzerine Aksaray Devlet Hastanesi'ne Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen uzman ekip, 3 saatlik operasyonla Altan'ın organlarını alarak 5 hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya götürdü.

VASİYETİYLE 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Kader Altan'ın olaydan 3 gün önce televizyonda organ bağışı ile ilgili bir haber izlediği sırada annesi Menekşe Altan'a, "3 günlük dünya anne. Ben ölürsem benim organlarımı da bağışlayın. Bir sürü hasta insan var. Onlara can versin" dediği ve bu nedenle annesinin kızının organlarını bağışladığı öğrenildi.

Anne Menekşe Altan, "Kızımın insanlara hayat vermesinden dolayı çok mutluyum. Vasiyeti yerine geldi. Bizim acımız, onun başka insanlara hayat vermesi nedeniyle biraz da olsa hafifliyor" şeklinde konuştu.
Kader'in dayısı Duran Çağlayan ve amcası Veraş Çağlayan ise, "Epilepsi hastasıydı. Tedavisi için birçok doktora götürdük. Durumu da iyiye gidiyordu ancak okulda aniden fenalaşmış. Teneffüste midesi bulanmış ve sanırım istifra edip arkadaşlarına mahcup olmamak için eliyle ağzını kapatmış. Beyin damarları tıkanmış. Organ bağışlamak gerçekten çok güzel bir şey. Birçok insana can veriyoruz. Kader'in organ bağışının herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.

Öte yandan Aksaray Ulu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kader'in okul arkadaşları da katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Kader Altan'ın cenazesi Ervah Mezarlığında toprağa verildi

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 17:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferman atas IP: 85.105.245.xxx Tarih : 5.01.2012 14:51:03

ALLAH'ım Mekanını cennet Eylesin Dualarımızı Kabul Etsin, Acınızı Sizinle paylaşıyoruz ALLAH Güç versin Ailesine ve yakınlarına.