18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gençler, UEFA'da 7'de 7 yaptı

Gençlerbirliği, UEFA Kupası 4. tur ilk karşılaşmasında İspanya temsilcisi Valencia'yı 1-0 yenerek tur için büyük avantaj elde etti. Kırmızı-siyahlılar, kupadaki 7. maçında, hiç mağlubiyeti olmayan Valencia'yı yenerek namağlup unvanını sürdürdü.
Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ersun Yanal, teknik kapasitesi yüksek, hücumda güçlü bir ekiple karşılaştıklarını belirterek, ''Kontrollü oyunu ön planda tuttuk. İlk yarıda net pozisyonlar bulduk ve rakibe pozisyon vermedik. 1-0 avantajlı bir sonuç. İspanya'da, rakibimiz gol için riskli oynayacak. Bu da bize avantaj sağlayacak'' dedi.
Avrupa'nın güçlü bir takımını yendikleri için mutlu olduğunu ifade eden Yanal, Türkiye'ye 1 puan daha kazandırmalarından dolayı da ayrıca mutlu olduğunu kaydetti. Yanal, İspanya'da yaşanan terörist saldırılar sonrasında rövanş maçının başka bir sahaya alınıp, alınmaması konusunda sorulan bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi:
''Galatasaray ve Beşiktaş'ın tarafsız sahada oynadıkları maçlarda, UEFA terörün istediğini kabul etti. İspanya ve Türkiye, terör olaylarından dolayı birbirini iyi tanıyor. Terör vazgeçmeyecek. Ama biz de vazgeçmeyeceğiz. Gidip maçımıza çıkacağız.''
Valencia Teknik Direktörü Rafael Benitez ise karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, penaltının maçın dengesini bozduğunu söyledi. Benzer pozisyonlarda, maçın hakeminin faul dahi vermediğini ifade eden Benitez, ''Onlar kazandı. Dezavantajlıyız. Ancak rövanş karşılaşmasında seyircimize ve stadyumumuza güveniyoruz'' dedi.
Benitez, 3. turda eledikleri Beşiktaş ile Gençlerbirliği'nin kıyaslanması yönünde sorulan bir soruya ise şu cevabı verdi:
"Beşiktaş daha kaliteli futbolculara sahip. Ancak, Gençlerbirliği takım oyununu daha iyi oynuyor."
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da UEFA'dan İspanya'da 25 Mart'ta oynanacak olan rövanş karşılaşmasının ertelenmesi için bir taleplerinin olmayacağını söyledi. Terörü yaşamış bir ülkenin insanı olarak İspanyollar'ın acısını iyi anladıklarını ifade eden Cavcav, ''Terörü yaşamış ve 30 bin kayıp vermiş bir ülkeyiz. UEFA'dan erteleme yönünde bir talebimiz olmayacak. Gidip orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz'' diye konuştu.
Cavcav, karşılaşma için ise "İyi bir müsabaka oldu. Sporcularımı kutluyorum. Ankaralı sporseverlere teşekkür ediyorum. İnşallah İspanya'dan da yüzümüz ak olarak döneriz" dedi.
Kırmızı-siyahlı futbolculardan Mustafa Özkan ve Serkan ise Ankaralı taraftarlara teşekkür ettiler. 1-0'lık sonucun rövanş için iyi bir sonuç olduğunu, ancak yeterli olmadığını ifade eden genç futbolcular, aynı başarıyı İspanya'da da tekrarlayarak turu geçmek istediklerini kaydetti.
BAYRAM AKKAYA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 09:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?