19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gençler El Kaide'nin pençesinde

El Kaide örgütü üyeleri Halid El Faraj, Abdulrahman El Ressud ve örgütteki en küçük üye 18 yaşındaki Ebu Asım Suudi Arabistan televizyonun El Kaide örgütü ile ilgili çektiği bir film sırasında itirafta bulundular.

Güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra ’örgüt içinden özel bilgiler’ adlı programa katılan üç eski El Kaide örgütü militanı, örgüte sadık kalmaları için sürekli psikolojik baskı altında tutulduklarını ileri sürdüler.

20’li yaşlardaki bilgisiz gençler hedef

20’li yaşlardaki iki eski militanlar El Kaide örgütünün ne İslam, ne de Şeriat kuralları konusunda fazla bilgili olmayan gençleri örgüte katmak için çalıştığını da anlattı.

Ne Faraj, ne de Roşud, Suudi Arabistan’ın en çok arananlar listesinde 26 El Kaide örgütü üyesi arasında bulunmuyor. Her ikisinin davalarının ne aşamada bulunduğu konusunda da bilgi bulunmuyor.

Teslimiyet halinde işkence tehdidi

Örgütün militanlara teslim olmaları halinde Suudi Arabistan hapishanelerinde işkence görecekleri yolunda uyarıda bulundukları da iddialar arasında.

Faraj ve Roşud’un Suudi Arabistan hapishanelerinde ne tür bir muameleye maruz kaldıkları ise bilinmiyor. Her iki mahkumun söz konusu açıklamalarının üç ay önce kaydedildiği bildiriliyor.
cnn turk
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 10:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?