18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gençler Fener'i kupadan sildi

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu 

Hakemler: Ali Aydın **, Cemal Gemici **, Mete Kalkavan **

Fenerbahçe: Recep *, Ali Güneş **, Luciano **, Tomas *, Kemal **, Mehmet * (Dk. 25 Serhat *) (Dk. 85 Fatih), Aurelio * (Dk. 60 Petkov *), Ümit **, Tuncay ***, Nobre **, Van Hooijdonk ***

Gençlerbirliği: Botonjic ***, Erkan **, Ümit ** (Dk. 74 Veysel *), El Saka **, Deniz ***, Ali Tandoğan ***, Skoko ***, Serkan **, Filip ***, Mustafa ***, Youla ** (Dk. 82 M'Bayo *)

Goller: Dk. 42 Tomas (kendi kalesine), Dk. 56 Skoko, Dk. 60 Tuncay, Dk. 80 Ali Tandoğan, Dk. 86 Van Hooijdonk, Dk. 90 Mustafa 

Sarı Kartlar: Dk. 58 Deniz, Dk. 62 Ali Tandoğan (Gençlerbirliği), Dk. 67 Ali Güneş, Dk. 83 Kemal (Fenerbahçe)    

Türkiye Kupası'nda ikinci finalist Kadıköy'de F.Bahçe'yi 4-2 yenen G.Birliği oldu. Baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta, Başkent ekibi Tomas'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Skoko, durumu 2-0 yaptı. Tuncay farkı bire indirdi. Ali Tandoğan, farkı tekrar ikiye çıkardı. Hooijdonk, serbest vuruştan F.Bahçe'yi birkez daha ümitlendiren golü attı. Mustafa Özkan skoru belirledi: 4-2.

FENER HIZLI, GENÇLER KONTROLLÜ
 
Trabzonspor'un finaldeki rakibini belirleyecek, kupanın diğer ayağındaki yarı final maçına F.Bahçe hızlı, G.Birliği ise kontrollü başladı. Sahada daha çok koşan ve daha üstün bir oyun oynayan Başkent ekibi, ilk yarının sonlarında Ali Tandoğan'ın yoktan varettiği pozisyonda aradığı golü buldu ve ilk yarı 1-0 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi.

YOULA ÇOK KAÇIRDI

Karşılaşmanın 6. dakikasında sol kanatta hareketlenen Tuncay'ın ceza alanına girer girmez kale önüne gönderdiği topa, dengesini kaybeden Van Hooijdonk'dan önce araya giren Skoko dokundu ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonun  bir dakika sonrasında gelişen Gençlerbirliği atağında, soldan ceza alanına giren Youla'nın çarprazdan yaptığı vuruşta, top kaleci Recep'te kaldı. 9'da yine Youla,  Fener savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde buldu. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Youla, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta top yandan auta gitti. 12'de yine Youla, ceza sahasında topla buluştu; sert şutunda top yine yandan auta gitti.

FENER'İN ETKİSİZ ATAKLARI
 
Kalesinde üst üste tehlikeler yaşayan F.Bahçe'de, 13'de Luciano'nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Van Hooijdonk, öne çıkan kaleci Botonjic'in yanından meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi. Botonjic iki hamlede topu kontrol etti. 24'de Ümit'in ceza alanı içinde kafayla aşırdığı topta, kaleciyle karşı karşıya kalan Nobre'den önce Botonjic son anda topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 38'de Ümit'in ceza alanı dışından sert şutunda, top direğin üzerinden auta çıktı.

ALİ TANDOĞAN'IN ÇABASI GOLÜ GETİRDİ

FİNAL SEVİNCİ
Ligde 1-0 kaybettikleri maçın rövanşını alan G.Birliği'nde Veysel ve Serkan final sevincini böyle yaşadı
Savunmasında açıklar veren sarı lacivertliler, 42. dakikada kalesinde golü gördü. Ceza sahası sol tarafında topu uzaklaştırmakta geciken Kemal, ayağındaki topu Ali Tandoğan'a kaptırdı. Soldan ceza sahasına giren Ali Tandoğan'ın sert ortasında, savunmada Tomas'ın ayağından seken top kaleci Recep'i yanıltarak direğin yanından filelere gitti ve ilk yarı bu golle 1-0 G.Birliği'nin üstünlüğü ile sona erdi.

SKOKO TAM KÖŞEYE GÖNDERDİ
 
İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi gol bulmak için hızlı başlayan F.Bahçe, oyunu rakip yarı sahaya yıktı. 51'de Aurelio'nun cea alanı dışından sert şutunda, top kaleci Botonjic'in kucağında kaldı. 56'da Ali Tandoğan'ın sağdan ceza yayına gönderdiği topla buluşan Skoko'nun ceza alanına girmeden vuruşunda, top direğin dibinden filelere gidince maçta skor 2-0 oldu.

TUNCAY ÇOK SERT VURDU

Maçta durum 2-0 olunca tempo yükseldi. Vargücüyle rakip kaleye yüklenen F.Bahçe 60'da Tuncay'la golü buldu. G.Birliği savunmasının uzaklatıramadığı topun gelişine, ceza alanı önünden çok sert ve düzgün vuran Tuncey, kaleci Botonjic'in kapattığı köşeden topu filelere gönderdi: 2-1

ÜMİT'İN ŞUTU DİREKTE PATLADI

Maçın 72. dakikasında hakem Ali Aydın, Fenerbahçeli taraftarların sahaya yabancı madde atması nedeniyle, 3 numaralı anonsu yaptırdı. 73'de Nobre'nin ortasında, ceza alanı içinde Van Hooijdonk topu göğsüyle ceza yayı önündeki Ümit'e indirdi. Bu futbolcunun sert şutunda yan direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

ALİ RECEP'İ AVLADI

Karşılaşmanın 80. dakikasında Fenerbahçe ceza alanı dışından serbest atış kullanan Ali Tandoğan, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı yeniden 2'ye çıkardı: 1-3. 85.'de Ali Güneş'in pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Hooijdonk, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu, kötü bir vuruş yapınca, top kaleci Botonjic'te kaldı.

HOOIJDONK'UN FÜZESİ

Nefes nefese geçen maçın 86. dakikasında Hooijdonk, Fenerbahçe'yi birkez daha umutlandırdı. Ceza alanı dışından serbest atış kullanan Van Hooijdonk'un sert şutunda, üst direğe çarpan top filelere gitti: 2-3

MUSTAFA SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Maçın 90. dakikasında Mustafa, maçta son sözü söyledi. Ceza alanı içinde Veysel'in önüne bıraktığı topa Mustafa sert vurdu ve meşin yuvarlağı bir kez daha Fenerbahçe filelerine gönderdi: 2-4

Karşılaşmayı 4-2 kazanan Gençlerbirliği, kupada finale yükseldi ve Trabzonspor'un rakibi oldu.

    
NOTLAR...

DAUM KONYA MAÇI KADROSUNU BOZMADI
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Gençlerbirliği karşısında, ligde geçen hafta Konyaspor karşısında sahaya sürdüğü 11'i bozmadı.  Alman teknik adam, savunmanın sağında Ali Güneş'e, solunda Kemal'e görev verirken, Rebrov'un yerine  savunma oyuncusu Petkov'a şans tanıdı.

SERHAT HAFTALAR SONRA KADRODA
    
Sakatlığı nedeniyle ligde ikinci yarının başından bu yana kadroya giremeyen Sehat, haftalar sonra maç kadrosuna alındı. Devre arasında ameliyat edilen ve bunun için de uzunca bir tedavi süreci geçiren Serhat, zorlu kupa maçında yedekler arasında yerini aldı. Son olarak 18 Ocak'ta Çaykur Rizespor ile yapılan tekrar maçında forma giyen Serhat, 2 aylık bir sürenin ardından iyileşerek takıma girdi.
    
STAT DOLDU
    
Sarı-lacivertli taraftarlar yarı final maçına büyük ilgi gösterdi. 21 yıldır kupaya hasret kalan Fenerbahçe'de, yarı final öncesi bilet fiyatlarında indirim yapılması, taraftarların şifresiz kanaldan canlı yayınlanan maça ilgisini artırdı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bazı tribülerinde küçük boşluklar görülürken, 50 bine yakın taraftar karşılaşmayı izledi. 

"ADAYIMIZ CANSUN"
    
Fenerbahçeli taraftarlar, ezeli rakipleri Galatasaray'a, hafta sonu yapılacak olağan genel kurulları öncesi gönderme yapmaya bu maçtada devam etti.  Geçen hafta Konyaspor ile yapılan lig maçında maraton üst tribünde ''Adayımız Canaydın'' yazılı pankart açan taraftarlar, bu kez''Adayımız Cansun :)'' yazılı pankart açtı.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 00:00:00
Güncelleme :18 Mart 2004 Perşembe 02:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?