18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gençlerbirliği'ne 'İspanya'ya gitmeyin' uyarısı

Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Avrupa Araştırma Masası (TUSAM) UEFA Kupası 4`üncü turunda mücadele eden Gençlerbirliği`nin Valencia`da oynanacak rövanş karşılaşmasına gitme kararını gözden geçirmesi çağrısı yaptı.
TUSAM uzmanlarından Erol Dinçoflaz yazılı bir açıklama yaparak Gençlerbirliği`ne terör uyarısnda bulundu. Dinçoflaz, İspanya`da dün meydana gelen terör saldırılarında 200`ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İstanbul`da 15 ve 20 Kasım tarihlerinde meydana gelen terör saldırılarını hatırlatan Dinçoflaz, bu saldırılarla İspanya`daki saldırılar arasında çok önemli benzerlikler olduğunu belirtti.
Her iki saldırının da El Kaide örgütü tarafından üstlenilmesi, sivillere yönelik olması, Irak Savaşı`nda ABD`den yana tavır koyan ülkelerde gerçekleştirilmiş olmasına dikkat çeken Dinçoflaz, UEFA`nın terör olayları nedeniyle daha önce bazı maçları başka şehirlerde oynattığını anımsattı. Dinçoflaz, ``Dünkü saldırının yapılış şekli ve büyüklüğü göz önüne alınırsa, İspanya`nın güvenli bir ülke olarak addedilmesi güç gözükmektedir. Kaldı ki, İstanbul`da 15 Kasım 2003 saldırılarısın 5 gün sonrasında, 20 Kasım 2003 tarihinde yeni bir saldırı gecikmiştir. Bunun İspanya`da da olmayacağını kimse geranti edemeyecektir`` dedi.
Terörün ne zaman ve nasıl meydana geleceğini tahmin etmenin zorluğuna değinen Dinçoflaz, Gençlerbirliği Spor Kulübüne çağrıda bulunarak rövanş karşılaşması için İspanya`ya gitme kararlarını
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 17:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?