20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Genelev çetesi'ne darbe indi!

Genel ev kadınlarını zorla çalıştırarak sömürmenin yanı sıra çeşitli suçlar işledikleri tespit edilen bir şebekeye yönelik 8 ilde eş zamanlı "Kısrak-45" adlı operasyon yapıldı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa, Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir (Ayvalık), Çanakkale (Kuyucak), İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı gerçekleştirdiği "Kısrak-45" adlı operasyonla biri bayan 14 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 18 aydan bu yana süren araştırma sonucunda örgütün 14 kişilik çekirdek kadrosunun ele geçirildiği ancak diğer illerdeki bağlantılar ile ilgili araştırmaların halen devam ettiği bildirildi. Genelev işletmeciliği yaptığı belirtilen Aykut B. isimli yasa dışı örgüt liderinin ve örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada, 2 adet ruhsatsız 7.65 mm tabanca, 1 adet Glock marka ruhsatsız tabanca, değişik çap ve markalarda 128 adet mermi, 4 kilo 59 gram esrar maddesi, 3 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet açık senet, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet DVD kamera ve 7 adet mini DVD kaset ele geçirildi.

Örgüt lideri Aykut B. ile yakalanan 13 kişi, hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde insan ticareti yapmak, gasp, adam yaralama, adam kaldırma, silahla adam öldürme, uyuşturucu madde ticareti, silah kaçakçılığı ve genelev kadınlarını zorla çalıştırmak, adam yaralamak, adam kaldırmak, resmi belgede sahtecilik, yağma, 6136 SKM, rüşvet suçlarından hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte Manisa Adliyesi'ne sevk edildi.

Manisa Adliyesi'nde görülecek ilk mahkemenin ardından yargılama sürecinin İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edeceği belirtildi. Operasyon hakkında bilgi veren Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, "Hiçbir kuvvet toplumda yaşayan bireylerin huzurunu bozamaz. Eğer bozmaya kalkarsa dün olduğu gibi bugün de karşılarında polisi bulur. Bu operasyon da böyle olmuştur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 17:38:03
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 17:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?