23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Genelkurmay Atina'nın özür mektubunu açıkladı

Ankara - Genelkurmay Başkanlığı Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanı Tuğamiral Mücahit Şişlioğlu, Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Nikolaos Ntouvas’ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a hitaben yazdığı mektupta, Yunan Kara Harp Okulu’nda meydana gelen uygunsuz ve kınanacak olay için özür dilediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda, savunma muhabirlerine, Yunanistan Kara Harp Okulu’nu ziyaret eden Türk Kara Harp Okulu’ndan subay ve öğrencilerin odasına, zedelenmiş ve üzerinde Türkiye aleyhine ifadelerin bulunduğu Türk Bayrağı bırakılması olayı ve Türkiye-Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemler hakkında bilgi verildi.

Yunanistan Kara Harp Okulu’nu ziyaret eden subay ve öğrencilere yönelik bayrak olayı nedeniyle, Genelkurmay Başkanlığı’nca 16 Nisan 2005 günü bir basın bildirisi yayınlandığını anımsan Tuğamiral Şişlioğlu, Genelkurmay Başkanlığı’nın, bu olayla ilgili olarak Yunan makamlarının resmi olarak özür dilemesini ve olayın faillerinin bulunarak cezalandırılmasını talep ettiğini belirtti.

Tuğamiral Şişlioğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün de 20 Nisan 2005 tarihinde Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada bu talepleri ifade ettiğini kaydetti.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ntouvas’ın, 21 Nisan 2005 tarihinde Orgeneral Büyükanıt’a hitaben bu konuda yazmış olduğu mektubun 22 Nisan 2005 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştığını ifade eden Tuğamiral Şişlioğlu, şöyle dedi:

"Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı, bu mektubunda, Yunan Kara Harp Okulu’nda vuku bulan bu uygunsuz ve kınanacak olay için özür dilemiş, olayın faillerinin bulunması maksadıyla derhal bir soruşturma başlatılmasına emir verdiğini, Yunan askeri mahkemesince konunun incelenmekte olduğunu ve en ağır cezanın verileceğini ifade etmiştir. Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı’nın olayın başından beri bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet memnuniyetle karşılanmıştır.

Olayın faillerinin de en kısa zamanda bulunarak, gerektiği şekilde cezalandırılacağına inanıyoruz."


AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:20:07
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 14:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?