20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Genelkurmay'dan hükümete tepki: Bedelli askerlik yok

Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeniden konuşulmaya başlanan bedelli askerlik konusuna Genelkurmay'dan olumsuz görüş geldi.

Genelkurmay kaynakları, bedelli askerliğin toplum içinde eşitsizlik yarattığına dikkat çekerek her kesimin eşit şekilde yararlanabilmeleri amacıyla; askerlik süresinin er ve erbaşlarda 18'den 15'e, yedek subaylık ta 16'dan 12'ye, kısa dönemde de 8'den 6 aya indirildiğine işaret ettiler.

Yeni bir bedelli askerlik yasasının, asker almada zaafiyet yaratacağını da vurgulayan askeri kaynaklar, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada, Kafkasları ve Irak'ta yaşanan istikrarsızlığı da gözönünde bulundurmak durumundayız. Böyle bir ortamda bedelli askerlik doğru olmaz'' değerlendirmesinde bulundular.
Kaynaklar, bedelli askerliğe ilişkin tartışmaların seçim öncesinde başlamasına da dikkat çekti.

ERDOĞAN: DİLEKÇELERİ YAZIN

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Posta Gazetesiïnde yayınlanan demecinde, "Ben Başbakan Tayyip Erdoğan olarak bedelli askerliğin çıkması için tam destek veriyorum'' dedi. Bedelli askerliği bekleyen 400 bini aşkın genç olduğunu tahmin ettiğini belirten Erdoğan, Bu gençler; bedelli askerliğin yeniden uygulamaya konmasını istediklerini birer dilekçe ile bağlı oldukları askerlik şubelerine iletsin'' çağrısı yapmıştı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de haftasonunda, bedelli askerliğin fazla başvuru olması halinde yeniden gündeme gelebileceğini açıklamıştı.
NTV
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 18:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?