18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Genelkurmay'dan 'sarı alarm' yalanlaması

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapan birliklerin, bölgedeki vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak üzere, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konuşlu askeri birliklere sarı alarm verdiği, bazı illerde çarşı izinlerinin kaldırıldığı şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığı, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde haberde yer alan şekliyle bir alarm sisteminin de mevcut olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan birliklerimiz, bölgedeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamak üzere, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir. Bölgedeki kuvvetlerimizin, gerekli görülmesi durumunda takviye edilmelerine yönelik planlarımız da mevcuttur."

ANKARA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 18:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?