18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Genelkurmay'dan sert açıklama

Genelkurmay Başkanlığı’ndan ’Sabiha Gökçen’ ile ilgili haberler üzerine bir açıklama yapılarak, ’’Burada asıl önemli olan husus, yapılan bu haber ile neyin amaçlandığıdır. Son zamanlarda, Türk medyasının bir bölümünde, Atatürk milliyetçiliğine ve ulus-devlet yapısına karşı sürdürülen haksız ve temelsiz eleştiriler yanında, Atatürk milliyetçiliği yerini almak üzere sağlıklı olmayan ve tehlikeli düşüncelere, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde ve sorumsuzca yer verildiği kaygıyla izlenmektedir" ifadelerine yer verildi.
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından, dünkü bir gazetede ’Sabiha Gökçen’in 80 yıllık sırrı’ başlığı ile ilgili haber ve iddialara ilişkin bir açıklama yapıldı. "2001 yılında kaybettiğimiz, Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen, Atatürk’ün Türk Milletine armağanıdır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kendisi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilk kadın savaş pilotu olarak, Türk havacılığının onursal bir ismidir. Sabiha Gökçen aynı zamanda Atatürk’ün Türk kadınının Türk toplumu içinde bulunmasını istediği yeri göteren değerli ve akılcı bir semboldür. böyle bir sembolü amacı ne olursa olsun, tartışmaya açmkak, milil bütünlüğe ve toplumsal barışa katkısı olmayan bir yaklaşımdır. Yüce Atatürk, Türk Milletini ’Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir’ şeklinde tanımlamıştır. Atatürk Milliyetçiliği, görüldüğü gibi etnik ve dini temellere dayanmamaktadır. Anayasamızın 66’ncı maddesinde de Türk vatandaşlığı ’Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür’ şeklinde ifade edilmektedir. Bir iddiayı, milli duygu ve değreleri de kötüye kullanarak, bu şekilde yayımlamanın habercilik olarak nitelendirilmesini kabul etmek mümkün değildir. Burada asıl önemli olan husus, yapılan bu haber ile neyin amaçlandığıdır. Son zamanlarda, Türk medyasının bir bölümünde, Atatürk Milliyetçiliğine ve ulus-devlet yapısına karşı sürdürülen haksız ve temelsiz eleştiriler yanında, Atatürk milliyetçiliği yerini almak üzere sağlıklı olmayan ve tehlikeli düşüncelere, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde ve sorumsuzca yer verildiği kaygıyla izlenmektedir. Ulusal birlik ve beraberliğimizin en güçlü olması gereken bu dönemde, milli birlik ve beraberliğimize ve milli değerlerimize yönelik bu tip yayımların ne amaçla yapıldığı, Türk toplumunun büyük bir kesimince artık anlaşılmakta ve endişe ile izlenmektedir. Türk milletinin birlik ve beraberliğine, layık olduğu toplumsal barışa, Atatürk’ün manevi varlığına ve düşünce sistemine, Türk milletine yakışır sağduyu içerisinde sahip çıkmanın ve savunmanın, Türk Silahlı Kuvvetleri yanında, her Türk vatandaşına ve bütün kurumlarına düşen açık ve seçik bir görev olduğu ortadadır. Bu kapsamda Türk medyasının Atatürk’ün manevi varlığına, düşünce sistemine, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilke ve değerlerine, Türk milletinin birlik ve beraberliğine, daha duyarlı olması ve yayım ilkelerini bu düşünceler ışığında gözden geçirmesi de ulusça beklenmektedir".
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2004 Pazar 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?