18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gerçek nasıl ortaya çıktı?

Paketlerinde 10 adet prezervatif bulunan Okey'in bir kez yaptığı üretim hatası bir çifti direkten döndürdü. Pakette 8 adet prezervatif bulan kadın ‘Aldatılıyor muyum?' diye OK Danışma hattını aradı. Yanlışlık anlaşıldı.

4 milyon prezervatif kullanıcısının bulunduğu Türkiye'de yılda ortalama 40 bin tüketici sorusuna cevap veren Okey, paketteki eksik prezervatif yüzünden oldukça gerilen bir çiftin evliliğini kurtardı. OK Danışma hattını arayan bir kadının "Sizin paketlerinizde kaç adet prezervatif olur" sorusuna "10 adet" diye cevap veren Okey yetkilileri, paniğe kapılan kadının "Ama benim paketimden 8 tane çıktı. Kocam beni aldatıyor mu?" tepkisi üzerine harekete geçti.

Tüketiciden paketi istediklerini ve incelemeleri sonucunda sorunun 4 yılda sadece bir kez karşılaştıkları bir üretim probleminden kaynaklandığını farkı ettiklerini dile getiren Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Okey Ürün Yöneticisi Sami Çölgeçen, "İnceleyince anladık ki, üretimdeki sorundan dolayı pakete sadece 8 adet prezervatif konup ambalajlanmış. Yeni açılan pakette 8 adet prezervatif bulan tüketicimiz de bu nedenle paniğe kapılmış. Durumu anlattık ve sorunu giderdik" dedi.

TAKVİM YÖNTEMİ BİRİNCİ
 

Türkiye'de prezervatifi satın alan tüketicilerin yüzde 90'ının erkek olduğunu dile getiren . "Danışma hattını arayanların yüzde 30'u ise kadın oluyor. Üzerinde en fazla soru sorulan konular ise ilk gece korkusu ve geciktirici ürünler hakkında oluyor" dedi. 1991 yılından beri prezervatif sektöründe faaliyet gösteren Okey'in pazardan yüzde 65 pay aldığını dile getiren Eczacıbaşı Girişim Pazarlama, Pazarlama Direktörü Gelincik Onan da beklenenin aksine ürünün daha fazla mavi yakalılar tarafından kullanıldığına dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Doğum kontrol yöntemleri arasında en fazla rağbet gören yüzde 30 ile takvim ve geri çekilme oluyor. Yüzde 30 ise hiçbir şekilde korunmuyor.

Büyük boy yüzde 5 pay alıyor

Türkiye'de büyük boy prezervatif satışlardan yüzde 4-5 pay alıyor. Onan, "Türkiye'de bu ürün yok. Ama ürünün satışa çıkması durumunda 'küçük' boy olarak adlandırırsak ihtiyaç duyulsa bile fazla talep görmeyeceğini düşünüyoruz" dedi* Pazar 65 milyon TL büyüklüğünde.

* Satışların yüzde 60'ı marketler üzeridnen yapılıyor
* Prezervatif alırken utananların oranı yüzde 20-25'lerde
* İnternet üzerinden satış payı henüz yüzde 1 bile değil
* Pazarda 40'a yakın marka faaliyet gösteriyor
* Fonksiyonel ürünlerde en fazla payı geciktiricililer alıyor

İki yeni ürün var

Geçtiğimiz yıllarda tüketicilerle buluşturduğu Zirve ve Sıcak Temas adlı ürünlerini çıkartan Okey, cinsel ilişkide hazzı azalttığı kaygısıyla prezervatif kullanmayanları ve özellikle de gençleri hedeflediği iki yeni ürününü daha pazara sundu. Daha ince formlu yapıda geliştirilen OK Ultra Hisset veboydan boya tırtıklı yüzeyi ve geniş baş kısmı ile öne çıkan OK Çifte Haz ile büyümeyi planlıyor.

Habertürk
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:58:09
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 19:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?