31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gerçeker Uşak'ta konuştu

Uşak Barosu tarafından düzenlenecek "Hukuk-Ceza" konulu sempozyuma katılacak olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri sabah saatlerinde Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı ziyaret etti.

Hasan Gerçeker, ziyaret sırasında gazetecilerin, "hükümetle yargı arasındaki bildiri krizinde Cumhurbaşkanı'nın arabulucu olarak köşke çağırması halinde katılır mısınız" sorusuna, "elbette katılırız, katılmamak olmaz" diye karşılık verdi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri daha sonra sempozyuma katılmak üzere valilikten ayrıldı.

Uşak Barosu tarafından düzenlenen "Hukuk-Ceza" konulu sempozyuma katılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker," Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü toplum için su ve hava gibi gereklidir" dedi.

Uşak Atatürk Kültür Merkezi 1 nolu salonda gerçekleştirilen sempozyumda bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün önemine değindi.

"Kurumlar arası çatışmadan yana değiliz"

"Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü ilkelerini toplum için su ve hava gibi gerekli olduğunu belirten Gerçeker," Bu ilkelerin nadide çicek gibi, korunup kollanması gerektiğine inanıyorum. Bu tür çalışmalar, hukukun uygulanmasında fayda sağlayacaktır. Hukukun üstünlüğünü yargı bağımsızlığı ilkelerinin en üst düzeyde gerçekleşmesini sağlamak yönünde çaba sarfetmek durumundayız. Kurumlar arası çatışmadan yana değiliz. Tartışma ortamında karşılıklı sevgi ve anlayışla daha iyi ve ileri doğru çözüm üretmenin gerekli olduğuna inanıyoruz"

Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı gibi temel değerlerin uzlaşma ortamında tartışma konusu olmaktan çıkacağını ifade eden Gerçeker, Bu konuda en büyük görevin hukukculara düştüğünü belirtti. Olumsuzluklara rağmen hakim savcı ve avukatların görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Gerçeker," Uşak'ta olmaktan sizleri ve bu şirin kenti tanımaktan memnunuz. Bu güzel yurt köşesinden aşıklar kenti uşaktan çok güzel anılarlar ayrıcalağımıza inanıyoruz" dedi.

...
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 12:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 85.96.215.xxx Tarih : 24.05.2008 13:47:34

KOCA KOCA ADAMLAR AYIPTIR.MİLLET ACINDAN ÖLUYOR.Tuzu kuru efendiler.