18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Geri dönmek yerine ölümü seçtiler

Sığınma talep ettikleri İskoçya'dan ülkelerine yollanacaklarını öğrenen anne ve baba yanlarına oğullarını da alarak bir binanın 15'inci katından atlayarak intihar etti. 3 Kosovalı, ülkelerine geri dönmek yerine 15'inci kattan atladı.

Trajik olay İskoçya'nın en büyük kenti Glasgow'da yaşandı. Kosovalı aile önceki gün sınır dışı edileceklerini öğrendi. 40 yaşında olan anne ve baba, 20 yaşındaki oğullarını yanlarına alarak bir binanın 15'inci katına çıktı. Ülkeleri Kovova'ya dönmek yerine ölümü seçen aile 45 metre yükseklikten yere çakılarak feci şekilde can verdi.

Üç mültecinin arkadaşlarına, "Eğer sınır dışı kararı çıkarsa intihar ederiz" dedikleri öğrenildi. İntiharın aynı binada kalan diğer mülteciler arasında büyük üzüntü yarattığı gözlendi.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir intihar ile sarsılan İskoçya'da mültecilere yönelik uygulamalar eleştiri konusu oldu. Mülteci haklarını savunan Positive Action isimli sivil toplum örgütünün başkanı Robina Qureshi, "Mülteciler çok zor şartlardan kaçarak buraya geliyor, ancak burada da kötü koşullarda yaşamaya devam ediyorlar. İntihar vakalarının yaygınlaşmasından korkuyoruz" diye konuştu. İskoçya her yıl başta Kosova, İran, Irak ve Afrika ülkelerinden olmak üzere çok sayıda mültecinin akınına uğruyor.
 

AA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 11:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?