18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gezi gözaltılarında flaş gelişme!

Taksim'de Cumartesi günkü müdahale gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişi, savcıya ifade verdi. 

3 savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü.

"2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 51'i savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Mahkeme, "Görevli Memura Mukavemet ve Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet"ten 8 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Serbest bırakılanlar arasında yer alan 24 yaşındaki İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori de savcılık ifadesinde, Luzphoto isimli ajansta fotoğrafçı olarak çalıştığını, İstanbul'a Gezi Parkı olaylarını fotoğraflamak için gönderildiğini söylediği öğrenildi.

6 Temmuz Cumartesi günü Taksim Meydanı'nda işi bittikten sonra kalabalık içeresinde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken polisler tarafından gözaltına alındığını söylediği belirtilen Mattia Cacciatori, sadece gazetecilik faaliyetini yerine getirmek için İstanbul'a geldiğini söylediği öğrenildi.

Cumartesi akşamı Taksim'de toplanarak Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba polis müdahale etmiş, olaylar sırasında 59 kişi gözaltına alınmıştı.

 

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:32:58
Güncelleme :9 Temmuz 2013 Salı 10:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?