26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Giresun'da kar yolları kapadı

Giresun İl Özel İdare Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı durumda bulunan yayla ve buralara bağlı oba yollarının açılması çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Melikoğlu, Giresun ve yöresinde yüksek kesimlerde iki gündür kar yağışının etkili olduğuna dikkat çekti. Eylül ayında yörede kar yağışının beklenmedik bir durum olduğunu kaydeden Melikoğlu, bu nedenle yaylacıların kar yağışına hazırlıksız yakalandığını kaydetti.

Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı durumda bulunan yayla ve buralara bağlı oba yollarının açılması çalışmalarının sürdürüldüğünü vurgulayan Melikoğlu, "Giresun ve yöresinde bulunan yaylalarda halen kar yağışı etkili oluyor. Ancak düne göre kar yağışı etkisini biraz yitirmiş durumda. Yağışının etkisini kaybetmesiyle, kapalı durumda bulunan yaylalar ile buralara bağlı obaların yollarının açılması çalışmalarına bugün hız verdik. Tüm ekiplerimiz şuan yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının tamamen durması halinde bir-iki gün içerisinde kapalı bulunan tüm yayla ve oba yollarının açılma çalışmalarının tamamlanabileceğiz" dedi.

Melikoğlu, şuana kadar kendilerine kar yağışı nedeniyle olumsuz bir durumun oluştuğuna yönelik bir haberin gelmediğine işaret ederek Giresun ve yöresindeki yaylalarda kar kalınlığı 30 santimetre ila 1 metre arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan kar yağışı Dereli-Şebinkarahisar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Geçitte kar yağışının sürdüğü öğrenilirken, ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 13:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?