18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Giresunlu Robinson!

Giresun'da doğayı çok seven 60 yaşındaki Hasan Başer, sit alanı ilan edilen Giresun Adası'nda gönüllü olarak 13 yıldır bekçilik yapıyor.

Savaşçı Amazon kadınlarınca üs olarak kullanıldığına inanılan ve 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen adada eşiyle yaşayan Hasan Başer (60), Giresun Valiliği'nin izniyle adadaki kulübesinde yaşamını sürdürüyor.

Adadaki ilginç yaşamı AA muhabirine anlatan Başer, 13 yıldır Giresun Adası'nda gönüllü bekçilik yaptığını söyledi. Doğaya ve denize aşık olduğu için adaya yerleştiğini vurgulayan Başer, ''Balıkçılığı çocuklarıma bıraktım. Burada hiçbir zorluk çekmiyoruz. Bir şeye ihtiyacım olduğunda oğlum getiriyor. 15 günde bir Giresun'a gidiyorum. Erzak alıp, tatlı suda yıkanıp tekrar adaya dönüyorum'' diye konuştu.

Adada şehir yaşantısına göre daha mutlu olduğunu kaydeden Başer, ''Kente gittiğim zaman 3 gün duramıyorum, içim sıkılıyor, kendimi buraya atıyorum. Bu yeşili ücret almadan koruyorum ve korumaya devam edeceğim. Bu yeşili ve bu tarihi güzelliği hep beraber korumamız gerekiyor. Doğayı koruma noktasında insanların bana yardım etmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı .

AA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2012 Çarşamba 15:14:46
Güncelleme :5 Eylül 2012 Çarşamba 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?