18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Göçükte can veren 5 işçi toprağa verildi

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde grizu patlaması sonucu meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden dün akşam cesetleri çıkartılan 5’inin cenazeleri toprağa verildi.

Ermenek’teki maden ocağında göçükte kalan 10 işçinin tamamının cesetlerinin çıkarılmasının ardından defin işlemleri de tamamlandı. Dün akşam göçük altından cesetleri çıkarılan Abdullah Şengül, Ahmet Bilgin, Yusuf Şahin, Sebahattin Ersoy ve Ali Şenkal için ilk önce Ermenek Sipas Camii önünde cenaze namazı kılındı. İşçilerin naaşları, kılınan cenaze namazının ardından köylerine gönderildi. İşçilerden Sebahattin Ersoy’un cenazesi ise Çavuşlu Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Ermenek’te kılınan cenaze namazına Karaman Valisi İsmet Metin, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, kurtarma ekiplerinin görevlileri, işçilerin yakınları ve ilçe halkı katıldı. Cenaze namazının ardından Ardıçkaya Köyü’ne götürülen Abdullah Şengül, Ahmet Bilgin, Yusuf Şahin ve Ali Şenkal’ın naaşları için Ardıçkaya İlköğretim Okulu bahçesinde tekrar cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına köy halkı ve işçilerin yakınları katıldı. Cenazeler köy mezarlığına defnedildi.
Maden ocağında patlamanın olduğu cumartesi günü akşamı çıkartılan 3 işçinin cesedi de aynı köyde defnedilmişti.

KARAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:29
Güncelleme :29 Kasım 2003 Cumartesi 16:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali sevili IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.03.2008 08:55:51

göçük altında kalan köylülerimin mekenını cennet eylesin allah ardıçkayaköyünden sofulardan ali sevili