22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Göğüs fetişisti goril üzerine dava

İngiliz gazetesi Guardian’ın bugünkü sayısında yer alan haberin başlığı: "Gorilin göğüs fetişizmi davası".

Haberde, Koko adındaki bir gorilin bakımı için çalışan iki kadının, işverenleri tarafından gorile göğüslerini göstermek için zorlandıkları, bunu reddettiklerinde işlerinden oldukları ve bu nedenle de işverenlerine karşı 1 milyon dolar tutarında tazminat davası açtıkları belirtiliyor.

Dava gerekçesinde, Nancy Alperin ve Kendra Keller adındaki ki kadına, işverenleri tarafından 33 yaşındaki dişi gorile göğüslerini göstermeleri için baskı yapıldığı belirtiliyor.

Kendilerine, eğer, Koko’nun göğüs fetişizmine boyun eğmezlerse, Goril Vakfındaki işlerine son verileceğinin söylendiği iddia ediliyor.

Hatta, işveren Patterson’un, "Koko, benim göğüslerimi sürekli görüyorsun. Belki de bunlardan sıkılmışsındır. Başka göğüsler de görmen lazım" dediği ifade ediliyor.

Tacizkar goril dava konusu oldu

ABD’de bir gorilin bakımından sorumlu iki kadın, işverenleri tarafından gorile göğüslerini göstermeye zorlandıkları, bunu reddettiklerinde işlerinden oldukları
gerekçesiyle dava açtı.


Nancy Alperin ve Kendra Keller, kendilerine bir bağlılık göstergesi olarak Koko adındaki gorile göğüslerini göstermek zorunda olduklarının anlatıldığını iddia ediyor.

Her iki kadın da bu talebi kabul etmediklerini belirtiyorlar.

Goril Vakfı’nın Başkanı Francine Patterson’ın, Koko’nun kullandığı işaret diliyle bunu anlatmaya çalıştığını söylediği öne sürülüyor.

Vakıf ise bu suçlamaları reddediyor. Vakıf yetkililerine göre, davacılar işverenleri ile yaşadıkları başka sorunları, kamuoyuna bu şekilde yansıtarak yanlış yönlendirmede bulunuyor.

İki kadın, kendilerine cinsel ayrımcılık yapıldığı ve haksız nedenlerle işlerine son verildiği gerekçeleriyle 1 milyon dolar tutarında tazminat davası açmış durumda.

Dava gerekçesinde, Nancy Alperin ve Kendra Keller adındaki iki kadına, işverenleri tarafından 33 yaşındaki dişi gorile göğüslerini göstermeleri için baskı yapıldığı belirtiliyor.

Kendilerine, eğer, Koko’nun isteğine boyun eğmezlerse, Goril Vakfı’ndaki işlerine son verileceğinin söylendiği iddia ediliyor.

Hakkında pek çok kitap yazılan ve belgesel yapılan Koko’nun bin farklı işaret kullanarak iletişim kurabildiği ve iki bin İngilizce kelimeyi anlayabildiği belirtiliyor.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 10:04:24
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 10:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?