29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gökçek Erdoğan'la görüştü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, havaalanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başbaşa 15 dakika süren görüşme gerçekleştirdi.

Gökçek, daha sonra direksiyon başına geçerek, makam aracını kullandı. Gökçek, adaylığı konusunda gazetecilere sır vermeyerek, "Ben de sizler gibi bekliyorum" dedi.

Uzun süredir yeniden aday olup olmayacağı tartışılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı uğurlamak üzere Esenboğa Havaalanı'na geldi. Gazetecilerin ilgi odağı olan Gökçek, Başbakan Erdoğan ile havaalanında 15 dakika başbaşa görüşme yaptı.

Uğurlama töreninin ardından gazetecilerin ısrarlı sorularıyla karşılaşan Gökçek, sır vermedi. Gökçek, "Ben de sizler gibi bekliyorum" diyerek adaylığıyla ilgili ipucu vermekten kaçındı. Daha sonra makam aracına binerek, direksiyon başına geçen Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge'yi de yanına alarak havaalanından ayrıldı.

Ortadoğu ülkelerine yönelik barış turuna çıkan Başbakan Erdoğan'ı uğurlamaya Gökçek'in yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz da geldi

Ankara adayı yarın açıklanıyor

Öte yandan Erdoğan AKP'nin Ankara adayını yarın saat 11.00'de açıklayacağını söyledi

Katar Başbakanı'nın ziyareti üzerine AKP'nin MYK toplantısı iptal edildi, öte yandan Ankara anketinden istenen sonuç bir türlü çıkmıyor..

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Katar Başbakanı Şeyh Hamid bin Casim bin Cabir El Tani’nin ziyareti üzerine, Ankara ile birlikte bazı büyükşehirlerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek üzere dün gece yapmayı planladığı partisinin MYK toplantısını son anda iptal etti.

MYK’nın toplanamaması üzerine, AKP’de gözlerin çevrildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin karar da yeni yıla kaldı.

Erdoğan, dün akşam saatlerinde biten MGK’nın ardından Başbakanlık Resmi Konutu’na geçerek, İsrail’in Gazze saldırısının ardından görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gelen Şeyh el Tani ile bir araya geldi. Erdoğan ile Şeyh el Tani’nin uzun süren görüşmeleri nedeniyle de MYK toplantısı yapılamadı.

Erdoğan’ın, programında son anda bir değişiklik olmaması halinde, İsrail’in Gazze saldırısı nedeniyle bugün çıkacağı iki günlük Ortadoğu turunun ardından cuma günü partisinin MYK’sını toplayarak, Ankara ile birlikte Samsun, Erzurum, Gaziantep, Bursa ve Sakarya Büyükşehir adaylarını belirlemesi bekleniyor. Ancak, Erdoğan’ın programının yoğunluğu nedeniyle MYK’nın cuma günü yapılamayabileceğinden de söz ediliyor.

AKP'Yİ ÜZEN ANKET

AKP'de Ankara adaylığı için Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki seçenekler arasında. Öte yandan AKP yönetiminin Ankara anketini tekrar tekrar yaptırdığı, ancak Gökçek’in oyunun, CHP'li Kılıçdaroğlu ile Star TV'de yüzleşmesinin ardından 2 puan düştüğü belirtiliyor.

DANANIN KUYRUĞU YARIN KOPUYOR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin
Ankara Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını, yarın parti genel
merkezinde saat 11.00'de düzenlenen toplantıda açıklayacağını bildirdi.

DİLİ SÜRÇTÜ 'GÖKÇEK' DEDİ

Başbakan İsrail'in Gazze saldırılarının ardından planlanan Ortadoğu ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Erdoğan kendisine yöneltilen Ankara Belediye Başkan adayları ile ilgili bir soruya ilginç bir yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, 'Ankara'nın adayı' cümlesi yerine yanlışlıkla 'Melih Gökçek'in ismini kullandı. Başbakan, "Sayın Gökçek ile veya Ankara'nın adayı ile ilgili konularda... Yarın biz sadece Ankara'nın adayını açıklayacağız ve haftasonu da gerek Büyükşehir gerekse illerle ilgili adaylarımızdan bir paketi açıklayacağız." diye konuştu.

AKP kanadından birbiri ardına gelen ilginç açıklamalar, "AKP'nin Ankara Belediye Başkanı adayı yeniden Melih Gökçek mi" sorusunu kuvvetli bir şekilde gündeme getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:29:25
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 15:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?