29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gökçek'ten metro itirafı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara metrosu için Ulaştırma Bakanlığı'nın Mayıs ayında ihaleye çıkacağını ve 2 sene içinde de metronun tamamlanacağını bildirdi.

Gökçek, Büyükşehir Belediye Binası'nda düzenlediği basın toplantısında Sincan-Kızılay, Tandoğan- Keçiören, Kızılay -Çayyolu'nun kapsayan Ankara metrosu konusunda gelinen son aşamaya ilişkin bilgi verdi. Kaba inşaatın büyük çoğunluğunun tamamlandığı metroların yapımının Ulaştırma Bakanlığı'na devredildiğini anımsatan Gökçek, 44 kilometre uzunluğunda olması planlanan 3 ayrı metro hattının bakanlığın eklemeleriyle birlikte 1-1.5 kilometre daha uzayacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar bakanlığa devredilen metrolar için 828 trilyon lira para harcadıklarını belirten Gökçek, " Mali gücümüz olmadığı için Başbakanımıza talepte bulunduk. O da kabul etti" dedi. Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile bu yıl Ankara metrosu inşaatına 250 milyon lira bütçe ayrıldığını söyleyen Gökçek, Ulaştırma Bakanlığı'nın Mayıs ayında metronun ihalesine çıkacağını bildirdi. İhalenin tamamlanmasının ardından hemen inşaatın başlayacağını ifade eden Gökçek, "2 yıl içerisinde de metroların tamamının tamamlamamız söz konusu olacak. Nakit sıkıntısı olmadığını hükümetimiz bize bildirdi" dedi. Metro yapılmasının belediyeleri aşan bir iş olduğunu belirten Gökçek, " Bunu belediyenin bütçesi ile yapmanız mümkün değil. Bütün dünyada metroları hükümetler yapar ve belediyelere devreder" dedi.

Gökçek, bir gazetecinin 'Önce hangi güzergahtaki metro bitecek?' yönündeki sorusu üzerine , aciliyeti ve nüfus yoğunluğu olduğu için öncelikle Sincan-Kızılay hattının bitirileceği, andından Keçiören- Tandoğan ve en son Çayyolu-Kızılay metrosunun bitirileceğini ifade etti. Gökçek, Sincan ve Keçiören metrolarının aynı anda bitme ihtimallerinin de yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 13:39:00
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 16:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?