26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gölde balık tuttular

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Leningradski Bölgesi'nde yaptığı yürüyüşün ardından balık tuttu.

İki ülke arasındaki işbirliği ve enerji konusunda görüşen Putin ile Berlusconi, görüşmenin ardından ormanda yürüyüş yaptı. Görüşmenin büyük bölümünü enerji konusu oluştururken, Putin'in daveti üzerine Rusya'ya gelen Berlusconi, Alman bir şirketin Güney Akım boru hattına katılımını olumlu olarak nitelendirdi.

Putin’in, Almanya’nın Güney Akım’a katılması konusundaki düşüncesini sorması üzerine Berlusconi, Avrupa Birliği ülkelerinin Güney Akım’a ilgilerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Diğer ülkelerin de Güney Akım’a katılma isteklerine çok olumlu bakıyorum. Bunun, doğalgaz talebini karşılaması açısından Avrupa Birliği için çok olumlu bir proje olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Putin ise, proje sayesinde bölgede enerji alanında istikrar sağlanacağına dikkat çekerek, “Bu proje üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Güney Akım, bu bölgede veya dünyanın diğer bölgelerinde benzer projeler yapan hiçbir şirketin planına ters düşmüyor. Ancak Güney Akım, Avrupa’ya enerji kapasitesi ve enerji istikrarı konusunda kesin katkısı olacak bir proje” dedi.

Gazprom ve Eni'nin ortak projesi olan Güney Akım doğalgaz boru hattının 31 Aralık 2015'den önce hizmete girmesi ve projenin 8,6 milyar euroya mal olması bekleniyor. Nabucco’ya alternatif olarak hazırlanan ve Türkiye'nin kendi ekonomik sahasından geçişine izin verdiği Güney Akım'ın yılda 63 milyar metreküp gaz taşıması öngörülüyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 13:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?