18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gösteriler rehine bıraktırttı

Merkezi Katar’da bulmunan El Cezire televizyonu, Irak’ta rehin tutulan 3 Türkün serbest bırakıldığını açıkladı.
El Cezire’nin, ’’Cemaat-i Ettevhid ve Cihad’’ örgütü tarafından yapılan açıklamaya dayandırılan görüntülü haberinde, 3 Türkün Müslüman olmaları sebebiyle ve Türkiye’de, ABD Başkanı George Bush aleyhinde gösteri düzenlenmesi neticesinde serbest bırakıldığı belirtildi.

El Kaide liderlerinden Ebu Musab Ezzerkavi’nin liderliğini yaptığı örgütün, maskeli bir kişi tarafından okunan açıklamasında, ’’Sizin, kardeşlerimizin ve Türkiye’deki Müslümanların hatırına, bu rehineleri, dinsizlerle işbirliği yapmayacaklarına dair söz vermelerinden sonra serbest bırakacağız ve evlerine güvenle göndereceğiz’’ denildi.
Açıklamada ayrıca, işgalci kuvvetlerle işbirliği yapanların öldürülecekleri uyarısında bulunuldu.
Açıklama sırasında, 3 Türkün, örgüt üyesi 3 kişinin önünde diz çökerek oturduğu ve arkadaki duvarda örgüt isminin yazılı olduğu bir pankart olduğu gözlendi.
Cemaat-i Ettevhid ve Cihad örgütünün cumartesi günü El Cezire tarafından yayımlanan video kasetinde, kaçırılan 3 Türkün görüntüleri yayımlanmış ve Türk rehinelerin, Irak’taki Türk firmalarının 72 saat içinde iş bırakmamaları halinde öldürüleceği belirtilmiş, ayrıca NATO zirvesi için İstanbul’da bulunan ABD Başkanı George Bush’un Türkiye’de protesto edilmesi istenmişti.

GÜL DOĞRULADI...

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Irak’ta rehin tutulan 3 Türkün serbest bırakıldığını doğruladı.
Gül, NATO İstanbul zirvesi sırasında TRT’ye yaptığı açıklamada, Irak’ta kaçırılan 3 Türkün serbest kaldığını bildirdi.
DOHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2004 Salı 23:22:20
Güncelleme :29 Haziran 2004 Salı 23:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?