22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gösteriye polis müdahalesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beyazıt Meydanı’nda izinsiz gösteri yapan gruba polis biber gazı ve coplarla müdahale etti. saraçhane’deki gösteride ise 63 kişi gözaltına alındı.

Bazı siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 250 kişilik grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beyazıt Meydanı’nda bir gösteri düzenledi.

İzinsiz olduğu belirtilen gösteride bazı STK temsilcileri açıklamalar yaptı. Polisin dağılmaları yolunda uyardığı gruptan bazı kişiler, slogan atarak gösteriyi sürdürmek istedi. Bunun üzerine polis, biber gazı da kullanarak gruba müdahale etti.

Gruptakiler ara sokaklara girerek kaçarken, bazı kişiler Tiyatro Caddesi’nde Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir polis otomobilini taşladı. Olay sonucu otomobilin camları kırıldı.

Polisin Beyazıt Meydanı ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde izinsiz gösteri girişimlerine karşı aldığı önlemler devam ediyor.


SARAÇHANE PARKI’NDAKİ GÖSTERİ

Saraçhane Parkı’ndaki gösteri girişimi sırasında da gerçekleştirilen müdahalede gözaltına alınan 63 kişi arasında bulunan 3 kadın, biber gazından etkilendikleri için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördü.

Ayrıca, gösteri sırasında atılan taşlar nedeniyle 1 otomobilin de hasar gördüğü öğrenildi.


AA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2005 Pazar 16:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?