19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gözler Brüksel'e çevrildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak ve Avrupa Parlamentosu Başkanlar Konferansı’na katılmak üzere Brüksel’e gitti.

Başbakan Erdoğan’a Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan, bu sabah Türk Ceza Kanunu ve zina tartışmalarıyla yaşanan gerilim sonrası AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen ile görüşecek.

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jacques Borrell ile görüştükten sonra Avrupa Parlamentosu Başkanlar Konferansı toplantısına katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye dönmeden önce Brüksel’deki temasları ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan: "Kritik eşik aşılmıştır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’e hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Türkiye, müzakerelerin başlaması için kriterleri mevzuat bakımından yerine getirdi. Kritik eşik aşılmıştır" dedi.

"Görüşmelerden sonra değerlendirme yapıp, adım atarız"

Başbakan Erdoğan, "yarın gerçekleştireceğim Brüksel ziyaretinden sonra değerlendirme yapıp, adım atarız. Sözlerimizin arkasında dururuz, bununla ilgili herşeyi yaparız. Meclis olağanüstü toplanırsa buna biz karar veririz" açıklamasında bulunmuştu.

Schröder, Türkiye’nin AB üyeliğinden yana

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ekonomik ve siyasi güvenliği artıracağı için Türkiye’nin AB üyeliğinden yana olduğunu söyledi.

Schröder verdiği demeçte, Türkiye’nin reformlara devam edeceğine ve zinayı suç haline getirme ihtimali olmadığına inandığını söyledi.
BBC türkçe
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 09:29:55
Güncelleme :23 Eylül 2004 Perşembe 12:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?