23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Gözleri görmeyen ve ayakları tutmayan vatandaş, Sakarya'ya ulaştı

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yaşamını sürdüren, iki ayağı ve iki gözü görmeyen Murat Keleş isimli özürlü, özürlülerin sorunlarını iletmek için dün başlattığı yürüyüşünde Sakarya’ya ulaştı.

Gebze İlçesi Darıca Beldesi’nde yaşamını sürdüren ve geçirdiği iki ayrı kazada iki bacağını ve iki gözünü kaybeden Murat Keleş (30) isimli engelli vatandaş, özürlülerin seslerini duyurmak için dün Ankara’ya yürüme eylemi başlattı. Murat Keleş, bugün Adapazarı’na ulaştı. Bacaklarının protez olmasına ve ancak bastonla yürüyebiliyor olmasına rağmen Ankara’ya kadar yürümeye kararlı olan Murat Keleş, özürlülere daha çok sahip çıkılmasını isteyerek, "Özürlülerin sesinin daha gür çıkabilmesi için, yalnızca 3 Aralık’ta tören yapılmasını istemiyorum. Bize verilen sözler tutulsun. İki ayağım protez, gözlerim de görmüyor. Ancak her şeye rağmen yürüyüşümü sürdürmekte kararlıyım" dedi.

D-100 Karayolu boyunca yürüyerek yaklaşık iki hafta sonra Ankara’ya ulaşmayı planlayan Murat Keleş’e, gözleri görmediği için bir yakını da refakat ediyor.

İBRAHİM ÇORBACI-ADAPAZARI (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 16:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?