17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Gözlerini nefret bürümüş İsrailliler’

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesinin yazarı Dafne Baram, İsrail’in Arafat’ın ölümüne bayram yaptığını belirterek bunun tehlikelerine işaret etti.

Baram gazetenin bugünkü sayısında şu görüşü dile getirdi:

"İncil’de ’Düşmanınızın düşüşüne sevinmeyin’ diyor. Ancak gözlerini nefret bürüdüğü için birçok İsrailli İncil’deki bu güzel sözleri hatırlayamıyor. Arafat’ın ölümünden sonra yaşanan bayram havasının bedelini masum İsrailli ve Filistinliler kanlarıyla ödeyecek".

1994’te Arafat ve Yizak Rabin’le birlikte Nobel Barış Ödülü’nü paylaşan eski İsrail başbakanı Şimon Peres ise Times’takı yazısında şunları söylüyor:

"Arafat geçmişle bağlarını koparma cesaretini gösterdi. Sancılar yaratacak tavizler vererek uzlaşmayı kabul etti ve realiteleri değiştirdi. Ama daha ileri gidemedi. Terörü terk edip müzakereleri tercih etseydi Filistin halkına çok daha iyilik etmiş olacaktı.

"Dualarım Filistin ve İsrail halkı için Araplar ve Yahudiler için. Artık birbirimizi anlamayı öğrenmeliyiz. Babalarını kaybeden Filistinlilerin önünde şimdi yeni bir dönem var. Bir yaşam bitti. Şimdi yeni yaşamların başlama zamanı."
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 10:00:50
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 00:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?