25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Grup seksteki meçhul isim kim?

 

Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye'nin gündemine oturan ve bazı emniyet müdürlerinin adının karıştığı seks skandalı ile ilgili yeni gelişme.

Kenthaber yazarı Feramuz Erdin, kulağına gelen bilgilerden derlediği yazısında, bu çeteyle irtibatlı olan kişilerin, haklarında soruşturma ve dava açılanlarla sınırlı olmadığı iddiasını gündeme taşıdı.

Erdin, çeşitli çevrelerde dile getirilen söylentilere göre, özellikle şu an Ankara'da önemli bir mevkide bulunan şahsın da bu olayla bağlantılı olduğunun söylendiğini vurgulayarak, bu kişin kim olduğunu sorguladı.

İşte Erdin'in ses getirecek o yazısı:

Geçen hafta Kenthaber de dahil olmak üzere, bir çok gazete ve internet sitesinde, çarşaf çarşaf İstanbul’da görev yapmış olan bazı emniyet müdürlerinin karışmış olduğu seks skandalları yer almıştı.

Fuhuş yaptıran çetelerle içli dışlı oldukları iddia edilen emniyet müdürlerinin, çete üyeleriyle çok samimi olduklarını gösterecek olan telefon dinleme kayıtları gazetelerde yayınlandı.

Buna göre İstanbul’da görevli bazı emniyet müdürleri, çete elemanlarıyla samimi oldukları gibi; kadınlarla gurup seks bile yapıyordu.

Kanunun emri gereğince, çoktan silinip atılmış olması gereken, isnat edilen suçla ilgili olmayan ve seks unsuru içeren “dinleme tapeleri” bir şekilde basına sızdırılarak; belli ki, zaten adli ve idari soruşturma geçiren bu müdürlerin kamuoyu önünde “utandırılması” da hedeflenmişti!

Demek ki, birileri, suçla ilgili olanlar haricindeki görüşmeleri, “bir gün lazım olur” mantığıyla imha etmedikleri gibi, yeri geldiğinde kullanmaktan da çekinmiyorlardı?

Böylece suçlanan kişilerin, beraat etmeleri halinde bile kamuoyu hafızasında “aklanmalarının” önüne geçilmiş oluyordu!


* * *

Aslında bunlar olayın bir başka boyutuydu.

Bizim kulağımıza gelen bilgilere göre, Emniyet’teki bu iç soruşturma, sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda, artık farklı bir hal almaya başladı.

Ayrıca, bu çeteyle irtibatlı olan kişilerin, haklarında soruşturma ve dava açılanlarla sınırlı olmadığı söyleniyor.

Bazı önemli isimlerin, bu kovuşturmadan özellikle çıkarıldığı iddia ediliyor.

Düzgün bir soruşturma yapılması halinde, Emniyet içinden ve dışından bazı üst düzey yöneticilerin de başının ağrıyabileceği belirtiliyor.

Ve bu soruşturmayı az çok bilen herkes, bu çeteyle doğrudan irtibatlı olan ve devlet kurumlarındaki bir takım işlerini ayarlayan zincirdeki “kayıp halkanın” kim olduğunu çok merak ediyor?

* * *

“Kayıp halkanın” ismi belli değil ama, bir tarifi var tabii ki:

Ankara’da korunaklı bir mevkide oturuyormuş.

Önemli bir görev ifa ediyormuş.

Kendisi siyasetçi de olabilirmiş, bürokrat da…

Eskiden İstanbul'un Fatih ilçesinde bir kamu bankasının müdürü olarak görev yapıyormuş.

Kamuoyunda, "2 Numara'nın özel kasası" olarak tanınıyormuş.

Onun da bu soruşturmaya dahil edilmesi, Ankara'da büyük skandal yaratırmış.

Ama o da koltuğunda rahat değilmiş, kendi tapelerinin de aynı şekilde bir gün basına yansımasından endişe ediyormuş.

Ben bu tariften çıkaramadım bu ismi, ama çıkarabilen biri olur mu onu bilmem?

Feramuz Erdin

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:28:12
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 16:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal özkan IP: 85.105.182.xxx Tarih : 13.01.2009 21:04:07

iyiki çıkaramadın adamın birde tc kimlik nu marasını verde anlamıyanlar uğraşmasın. devletin kirlenmedik doğru dürüst bir yeri kalmamış ama hepsi yalandır inşallah en azından ben böyle avutuyorum kendimi.