18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Guantanamo’daki Türk Adanada mı?

Adapazarı/Adana - ABD’nin Küba’daki Guantanamo Üssü’nde esir tutulan Murat Kurnaz’ın annesi Rabia Kurnaz, oğlunun Türkiye’ye getirilmiş olabileceğini iddia etti.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Rabia Kurnaz, Avukatlarıyla birlikte Türkiye’ye gelerek gelişmeleri takip edeceğini belirterek, "Daha önce oğlumun durumuyla ilgili olarak zaman zaman Türkiye’den bize yardımcı olan, adını açıklayamayacağım bir yetkiliye telefonla görüştüm. Oğlumun durumunu sordum. Bana, ABD’nin Adana’daki İncirlik üssüne dün inen bir uçakta, Guantanamo’dan getirilen ve adı açıklanmayan bir Türk’ün bulunduğunu ancak bunu kesinleştiremediklerini aktardı. Umarım doğrudur. Ayrıca Sakarya’da bulunan dedesinin evine giden bir Jandarma yetkilisi, Murat’ın dedesine teslim edileceğini söylemiş. Bütün bunlar benim umutlarımı artırdı" dedi.

2001 yılından bu yana oğlunun serbest kalması için, mücadele ettiğini ifade eden Kurnaz, oğlunun dinine bağlı bir kişi olduğunu ancak, herhangi bir örgütle ya da grupla bağlantısının olmadığını savunarak, "Avukatına anlattıklarına göre, işkence görmüş. Zincirlenerek hücreye atılmış, elektrik verilmiş, askıya asılmış. Psikolojik baskı için yanına striptizci kadınlar göndermişler. İşkenceden zarar görmüşse ABD’ye dava açacağım" diye konuştu

AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?