31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gül, DTP heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyeti kabul ederek, bir süre görüştü.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, Türk'ün yanı sıra DTP Milletvekili Emine Ayna, Grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan da katıldı.

Türk, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son gelişmelerle ilgili düşünce ve beklentilerini Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiklerini söyledi.

Ahmet Türk, Gül'ün, herkesin süreci hassasiyet ve dikkatle değerlendirerek çalışması gerektiğini ifade ettiğini anlattı. DTP olarak kendilerinin daha demokratik, kucaklayıcı bir sürecin nasıl yaratılabileceğine ve nasıl katkıda bulunabileceklerine ilişkin düşüncelerini aktardıklarını belirten Türk, "Artık bir diyaloğa ihtiyaç duyduğumuzu, şiddetin, çatışmanın olmadığı demokratik sürecin yaratılması için neler yapabileceğimizi anlatmaya çalıştık" dedi.

Sivil, demokratik çözümlerin öne çıkması ve bu konudaki çalışmaların yoğunlaşmasını istediklerini söyleyen Türk, taleplerinin ayrıntılarına ilişkin soruları yanıtlamadı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 18:31:12
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 18:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail kalay IP: 81.214.181.xxx Tarih : 11.03.2008 20:32:28

bu memleketin bölücülerinin pkknın sözcülerinin bu devletin en yüksek makamına çıkabilmeleri bu memleketin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermektedir ben istesem çıkamam ama bölücüler buraya çıkabiliyorsa bölücüler devletin zirvesinde çıkıp propagandalarını yapabiliyorlarsa bu memleket bitmiştir ve bitmediğinide kimse inkar etmesin devletin başı iç savaşa çanak tutmuştur çünkü bunlar iç savaş için uğraşmaktadırlar bizlerde sabrımızı ölçmekteyiz bu ne kadar devam edecektir işte o zaman için cumhurbaşkanıda bunlara kabul ederek fitili ateşlemektedir birileri mutlaka bir gün cevap verecek o zamanda herkez arkasından gidecektir kurtuluş savaşındaki sütçü imam her an ortaya çıkabilir dikkat baştakileri makamlarına yakışır olmaya davet ediyorum göreviniz neyse onu yapın hukuka uyun diyorum işinize gelmeyen yasaları kişisel hırslarınız için değil memleketin menfaatine değiştirin diyorum ya dokunmayın yada uyun türkiye türklerindir öylede kalacak bizler yok olmadan bu memleket parçalanamaz saygılarımla