18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül: BOP'a aktif katkı sağlıyoruz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Büyük Ortadoğu Projesi’nin amaçlarına uygun ve başarılı olması için Türkiye’nin aktif destek sağladığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Gül’ün ‘Geniş Ortadoğu Girişimi’ olarak nitelediği projenin, Ortadoğu’da barış, istikrar, kalkınma ve refahı hedef alan uzun vadeli bir dönüşüm projesi olduğunu belirtti.

“Girişim, ülkemizin Ortadoğu vizyonuyla uyumludur”

Geniş Ortadoğu Girişimi’nin başta G-8 ülkeleri olmak üzere çeşitli uluslararası platformlarda ele alındığını dile getiren Gül, ’’Girişim, çevresinde bir barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturmak isteyen ülkemizin Ortadoğu vizyonuyla uyumludur. Öte yandan, girişimin başarılı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için Türkiye olarak gerekli gördüğümüz hususları ve uyarıları her vesileyle dile getirdik” dedi.

“Ülkelerin özel şartları dikkate alınmalı”

Geniş Ortadoğu Girişimi’nin başarıya ulaşması için, değişimin içeriden desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Gül, bölgedeki ülkelerin özel şartları ve hassasiyetlerine duyarlı davranılmasının önemli olduğunu söyledi.

Bu bölgede reformların zaman alacağına inandıklarını ifade eden Gül, Türkiye’nin bu konudaki görüşlerinin uluslararası belgelere yansımasından memnuniyet duyduklarını da belirtti.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 12:55:54
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 08:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?