18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül: Ege sorunlarıyla ilgili tavırda değişiklik yok

Ankara - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Ege sorunlarıyla ilgili tavrının belli olduğunu ve bunda da herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ile birlikte Milli Kütüphane’nin sergi salonunda geçen Pazartesi açılan "Türk-Amerikan Dostluğunun 100 Yılı" adlı fotoğraf sergisini gezisinin ardından Gül’e, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın Yunanistan’ın Ege’de karasularını 12 mile çıkartmasını önlemek için 1995’te Meclis’in aldığı "savaş nedeni" (casus belli) kararının kaldırılması gerektiği yönündeki sözleri hatırlatıldı.

Arınç’ın dün gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, Türk-Yunan dostluğu ve ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüşlerini aktardığını hatırlatan Gül, Türkiye ile Yunanistan arasında Ege sorunlarının çözümlenmesine yönelik istikşafi görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bu görüşmelerin olumlu netice vermesi için her iki ülkenin de gayretleri bulunduğunu belirten Gül, "Türkiye’nin Ege sorunlarıyla ilgili tavrı bellidir ve bunda da herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye ile Yunanistan arasında her iki ülkenin çıkarları doğrultusunda görüşerek sorunların çözülmesi bizim arzumuzdur. Zaten bu yönde de irade vardır karşılıklı olarak ve bu yönde çalışmalar devam etmektedir"dedi.

Bir gazetecinin hükümetin tavrının da bu yönde olup olmadığını sorması üzerine Gül, sözlerini tekrarlayarak, "Biz bu bölgeyi barışın, istikrarın ve işbirliğinin sembolü haline getirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:32:24
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?