17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gül: İnsan hakları vazgeçilmezimizdir

Ankara - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, insan haklarının Türkiye için vazgeçilmez bir unsur olduığunu bildirdi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Gül, kişisel hak ve özgürlükler konusunda temel bir referans belgesi olan bildirgeyi kabul eden ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin, BM’nin temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına taraf olduğunu kaydetti.

Gül mesajında şunları kaydetti:

"Hükümetimiz, insan hakları konusunu ülkemizin kalkınması ve demokratikleşmesi için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendirmektedir ve bunu, yönetimde şeffaflıktan, yolsuzlukla mücadeleye kadar çok yönlü bir süreç olarak görmektedir. Hükümetimiz, halkımızdan aldığı destekle bu alandaki çabalarını, önümüzdeki dönemde de taviz vermeksizin ve büyük bir kararlılıkla sürdürme iradesine ve azmine sahiptir. Türk halkının tarihi ve manevi dokusunda esasen var olan insana saygı, başkasının hakkına, hukukuna hürmet duygusu, insan hakları alanındaki reformlarımızın günlük hayata geçirilmesini kolaylaştırmakta, uygulamaların yaygınlaşmasını hızlandırmaktadır"

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 13:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?