24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gül: Irak’ın içişlerine karışmak gibi duygumuz yok

İstanbul - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak’taki herkesin Türklerin akrabası olduğunu ve bu akrabaların huzur içinde olmasını istediklerini belirterek, "Bu Irak’ın içişlerine karışma değildir. Irak’ın içişlerine karışmak gibi bir duygumuz yoktur" dedi.

Gül, Çin Halk Cumhuriyeti’ne hareketinden önce yaptığı açıklamada, seçimlerin Irak’ın toprak ve siyasi bütünlüğünün bozulmasının önünü alacağını umut ettiklerini söyledi.

Gül, "Türkiye’nin en çok önem verdiği konu, komşu Irak’ın toprak ve siyasi bütünlüğünün korunması ile Irak’ın demokratik bir ülke olarak kendi içinde huzurlu, komşularıyla barış içinde olmasıdır" dedi.

Bakan Gül, Kerkük’teki duruma ilişkin bir soru üzerine, bu konunun Irak’ın bütün komşularını ve BM’yi ilgilendirdiğini belirterek, geçici anayasaya göre şu anda Kerkük’ün özel bir statüsü bulunduğunu söyledi. Gül, "Kerkük’ün geleceğine bütün Iraklılar karar verecektir. Türkiye bunu desteklemektedir. Bu seçimlerde 275 kişilik bir ulusal meclis seçilmektedir. Bu meclis anayasa yapacaktır ve anayasa yapılırken buna karar verilecektir. Dolayısıyla bütün Iraklılar karar verecektir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 09:33:21
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 09:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?