18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül: Irak'ta işler kötüye gidiyor

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak’ta halkın gelenek, görenek ve psikolojilerini bilmeden yapılan hareketler nedeniyle işlerin kötüye gittiğini söyledi.

Akdeniz Forumu’nun 11. Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Gül, özellikle Amerikalı televizyon kanallarının Irak’a yönelik önyargılı tutumlarını eleştirerek, "Irak sanki ilkel bir toplum, hiç aydını, vatanseveri, medeniyeti yok gibi davranılıyor, Iraklılar da gururlu insanlar" diye konuştu.

Irak’taki seçimlerin önemine değinen Gül, seçimlere herkesin katılması gerektiğini ve herkesin politik platformda politik mücadele vermek zorunda olduğunu belirtti. Dürüst bir seçim için seçmen listelerinin önemli olduğunu vurgulayan Gül, şaibesiz bir seçim için herkesin elinden gelen yardımı yapması gerektiğini söyledi.

Toplantı sonunda kaldığı otelde basınla sohbet toplantısı düzenleyen Gül, 17 Aralık zirvesinde Türkiye için ters bir şey olacağına ihtimal vermediğini söyledi. Gül, Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini ifade etti. Gül, "İmza atmak önemli, ama onların uygulanması da önemli, atılan anlaşmalara imza atmak AB’nin en sadık ilkelerinden biri" diye konuştu.

PARİS
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 07:34:32
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 07:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?