17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gül: Kerkük'te oldu bittiye izin vermeyiz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Kerkük ile ilgili hassasiyetinin ve herhangi bir oldu bittiye izin vermeyeceğinin herkesçe bilindiğini belirterek, bunları en iyi şekilde herkese söylediklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nda Irak Türkmen Cephesi Başkanı Faruk Abdullah Abdurrahman ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, geçiş sürecinde Irak’ın, siyasi ve toprak bütünlüğü korunarak, barışa ve istikrara kavuşmasını, refahtan herkesin pay almasını arzu ettiklerini söyledi.

Gül, Irak’ın kuzeyinde federatif bir yapıya Türkiye’nin nasıl baktığına ilişkin soru üzerine de "Türkiye’nin muhakkak ki en önem verdiği konulardan birisi şudur: İleride bölünmelere, parçalanmalara yol açacak yapılanmalar, bunlar çok tehlikelidir, bunları tasvip etmiyoruz. Ama Irak halkının kendisinin karar vereceği konulara tabii ki biz saygı gösteririz" yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Gül, ABD’nin terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e karşı görünür bir gelecekte operasyon düzenlemeye sıcak bakmadığının hatırlatılması üzerine de "Görüşlerimiz açık. Terör örgütü olarak tanımlanan bir örgüte karşı Irak’ta bir otorite durumunda olan bir ülkeden gerekli adımların atılmasını her zaman bekliyoruz" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 19:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?