19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gül: Kıbrıs'ta çıkacak her türlü sonuca hazırlıklıyız

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "uluslararası kamuoyu tanıdığına göre, Türkiye'nin Rum kesimini tanıması söz konusu mu?" sorusuna, "hepsi değerlendirilecek, değerlendirilir. Türkiye'nin çıkarları ne gerektiriyorsa o yapılır" yanıtını verdi.

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda soruları yanıtlayan Gül, yarın Kıbrıs'ta yapılacak referandumlardan sonra yeni bir ortamın ortaya çıkacağını belirterek, bu çerçevede BM tarafından iki kesimliliğin kabul edildiğini ve iki toplumun kendi geleceğini tayin etme hakkını kullanacağını söyledi.

Gül, referandumdan evet çıkması durumunda KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın istifa etmesine yönelik görüşlerin hatırlatılması üzerine, "Kendi bileceği iş, ben birşey söylemek istemiyorum" dedi.

Bakan Gül, "Her ihtimale karşı ne yapacağımızı biliyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Türkiye'nin A planı da B planı da C planı da hazır. Şimdi kimse birşey söyleyemez. Arkadaşlarımız her türlü çalışmayı yaptı. Hazırlıklarımız var ama şimdi açıklayamam" diye konuştu.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 21:58:01
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 23:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?