19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gül: Reformlar halka sorumluluğumuz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Bütün bu reformlar şüphesiz AB bağlamında yapıldı. Ancak Türk halkı bu reformları hak ettiği için yapıldı" dedi.

Gül, Türk Yerel İdareleri ve Avrupa Birliği Konferansı’nda, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 17 Aralık’ta nihai kararını vereceğini hatırlatarak, "İnanıyorum ki 17 Aralık’taki karar da açık ve net olacaktır. Müzakere süreci vakit geçirmeden başlayacak ve devam edecektir. Bu süreç şüphesiz uzun bir süreç olacaktır. Ama bu süreçte sadece teknik adamlar oturup kapıların arkasında müzakere yapmayacaktır. Bu süreç, aslında Türkiye’nin standartlarının topyekun yükseltildiği bir süreç olacaktır. Burada özellikle yerel yönetimlere çok büyük görevler düşmektedir" dedi.

Bazılarının, müzakere sürecini, uzun bir süre beklendikten sonra o gün gelince tekrar AB ile ilişkiye girilmesi sandığını anlatan Gül, bu sürecin Türkiye’nin tam üyeliliği ile ilgili olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu süreçte reformlarına devam edeceğini kaydeden Gül, "Bütün bu reformlar şüphesiz AB bağlamında yapıldı. Ancak AB olmasa bile bunlar bizim kendi halkımıza sorumluluğumuzdur. Türk halkı zaten en üst seviyede insan haklarını hak etmiştir. Onun için tüm bu programları yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 13:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?