18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül: Straw'ın Kerkük talebi yok

Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’ın Kerkük konusunda bir talep getirmediğini söyledi.

Gül, İsveç Dışişleri Bakanı Laila Freivalds ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir soru üzerine, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile görüşmesinde, İngiliz bakanın Kerkük konusunda bir talep getirmediğini söyledi.

Gül,"Herhangi bir taleple falan gelmedi. Orada gördüklerini, beraber olduklarını anlattı. Ben de sordum kendisine, Kerkük’le ilgili düşüncelerimizi, kamuoyuyla da sürekli paylaştığımız düşünceleri kendisine bir kez daha söyledim. Bunları gayet iyi anladıklarını söylediler"dedi.

Abdullah Gül, İsveçli bakanın ziyaretinin AB Komisyonu’nun aldığı tavsiye kararının sonrasına rastlamasının önemli olduğunu kaydederek, "Tavsiye kararıyla ilgili bizim bazı önemli gördüğümüz noktalar var, bu noktaları kendilerine izah ettim" dedi.

Ülkesinin AB Komisyonunun tavsiye kararından memnuniyet duyduğunu ifade eden Freivalds ise müzakerelerin başlamasını dört gözle beklediklerini, 17 Aralık’taki hükümetler arası konferansta da müzakere sürecinin başlatılması kararının alınmasını beklediklerini kaydetti. Freivalds, "Mümkün olan en kısa sürede müzakerelerin başlatılması temennimizdir. Biz Türkiye’nin AB’ye ait olduğuna inanıyoruz" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 14:33:40
Güncelleme :7 Ekim 2004 Perşembe 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?